Ziaristul Chuck Todaro lucreaza la un cotidian din SUA si se afla in Romania pentru realizarea unor documentare. Cei care l-au agresat, tata si fiu, au fost deranjati de accentul lui si de faptul ca nu a vrut sa le dea aparatul de fotografiat si agenda.

Materialele ziaristului cuprindeau date despre obiceiurile comunitatii de rromi din Teisoru, localitatea in care a si fost atacat. Romanii de etnie rroma l-au lovit mai intai cu pumnii si picioarele, dupa care au incercat sa-l injunghie cu un cutit de vanatoare.

"Unul dintre ei a scos un cutit de vanatoare de la brau si a incercat sa mi-l infiga in piept. Din reflex, am parat cu mana, dar m-am ales cu o taietura serioasa, dupa care am cazut la pamant", a povestit americanul, citat de Mediafax. Ziaristul american a anuntat Politia, care i-a retinut pe cei doi pentru cateva ore.

Ziaristul american Chuck Todaro nu se afla pentru prima oara in Romania. El viziteaza in mod frecvent Europa, studiind viata tiganilor. Comunitatile de rromi din tara noastra au devenit subiect de studiu pentru jurnalistul american inca din 2004, cand a calcat prima oara pe meleaguri romanesti. A invatat chiar limba romana si intentioneaza sa invete si limba romale, pentru a putea comunica cu tiganii din orice regiune. A locuit opt luni printre tiganii de la Clejani, pentru a vedea in profunzime care sunt obiceiurile acestora, dar si cum sunt tratati de societate.  
Antena 3