Lansata in urma cu cåteva zile de premierul albanez Sali Berisha, acuzatia conform careia meciul Romånia - Albania, scor
6-1, a fost trucat a inceput sa faca tot mai multe valuri. In Italia si Bulgaria se vorbeste intens de acest p
Lansata in urma cu cåteva zile de premierul albanez Sali Berisha, acuzatia conform careia meciul Romånia - Albania, scor
6-1, a fost trucat a inceput sa faca tot mai multe valuri. In Italia si Bulgaria se vorbeste intens de acest presupus blat. Sanctiunile UEFA in astfel de cazuri sunt extrem de dure si pot duce påna la excluderea din toate competitiile pe o perioada limitata.

Iesirea premierului albanez, Sali Berisha, care vorbea de blaturile nationalei tarii sale, au fost primite cu zambete de conducerea federatiei de la Bucuresti. Logic, Romania nu ar fi avut nevoie de nici un aranjament in ultimul joc din grupa, calificarea fiind asigurata cu mult timp inainte. Dincolo de logica, povestea devine neplacuta, vecinii nostri de peste Dunare vazandu-ne deja eliminati de la Euro, unde ar urma sa ocupe ei golul ramas. Bulgarii isi doresc ca UEFA sa porneasca o ancheta care sa demonstreze vinovatia noastra, vazandu-se deja in postura echipei Danemarcei din 1992, care a inlocuit Iugoslavia la turneul final al CE.

Italienii cred ca aranjamentul e facut la nivelul federatiilor
Adversarii nostri de la Euro 2008, italienii, au si preluat subiectul, cotidianul La Stampa acordand spatii ample acestui posibil scandal. „Partida dintre Albania si Romania este suspectata ca a fost aranjata la nivel inalt, intre reprezentantii federatiilor. O lovitura puternica pentru credibilitatea meciului vine din partea ministrului sportului, Ylli Pango, care a cerut interventia UEFA, iar principalul vinovat este banuit a fi presedintele federatiei, Armand Duka“, scrie editia online a cotidianului italian La Stampa. Al doilea meci suspect este cel dintre Albania si Belarus, scor 2-4. „Presedintele Federatiei Albaneze a vandut respectivele doua meciuri, iar acuzatiile sunt foarte clare“, mai scrie ziarul, care precizeaza ca albanezii au mai apelat la trucarea unor meciuri si in trecut. Oficialii FRF considera ca tot scandalul porneste de la un conflict intern intre reprezentantii Federatiei Albaneze si autoritati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.