Cinci tablouri ale unor pictori celebri si trei statuete ce fac parte din patrimoniul cultural national au ajuns la granita pentru a fi scoase din tara.

Cinci tablouri de Theodor Pallady, Theodor Aman, Rudolf Schweitzer-Cumpana si Ni
Cinci tablouri ale unor pictori celebri si trei statuete ce fac parte din patrimoniul cultural national au ajuns la granita pentru a fi scoase din tara.

Cinci tablouri de Theodor Pallady, Theodor Aman, Rudolf Schweitzer-Cumpana si Nicolae Vermont, trei statuete, dintre care doua inscriptionate Oscar Hann, si un serviciu de masa englezesc au fost ieri-dimineata la un pas de a parasi tara ilegal.

Politistii de frontiera din Vama Giurgiu Rutier au retinut ieri, la iesirea din tara, doua persoane, sot si sotie, care aveau ascunse intr-o masina Dacia tablourile si statuetele ce fac parte din patrimoniul cultural national.

Obiectele nu erau insotite de certificate de export eliberate de Directia Cultura, Culte si Patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, motiv pentru care politistii au presupus ca sint furate.

Ca urmare s-a apelat la o echipa de experti de la Muzeul Giurgiu cu scopul de a se pronunta asupra veridicitatii obiectelor.

Dupa expertizarea acestora, cei doi soti au fost retinuti. Ei au declarat politistilor ca doar transportau obiectele pentru un cetatean grec si ca intentionau sa ajunga in Grecia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.