Maine seara, bucurestenii au parte de un show de exceptie sustinut de grupul austriac Sofa Surfers. Daca anul trecut in Eclipse au fost Markus, Michael si Timo, sambata "surferii" ne vor incanta in formula largita, de sextet.     Format
Maine seara, bucurestenii au parte de un show de exceptie sustinut de grupul austriac Sofa Surfers. Daca anul trecut in Eclipse au fost Markus, Michael si Timo, sambata "surferii" ne vor incanta in formula largita, de sextet.     Formatia Sofa Surfers revine in Romania pentru o noua prestatie live, in care va demonstra publicului cum ritmurile dub, trip- hop sau acid jazz si discrete sonoritati rock pot fi dozate intr-o combinatie ideala. Show-ul, produs de One Event & Fabrica, va avea loc sambata, 8 decembrie, in clubul situat pe Strada 11 Iunie  nr. 50, incepand cu ora 21:00. Pretul biletelor este de 50 de lei in perioada premergatoare evenimentului, iar in ziua concertului, pretul creste la 70 de lei. Biletele sunt comercializate prin Reteaua Bilet.ro, magazinul Muzica, Sala Palatului, librariile Carturesti si online la www.bilet.ro. De aceasta data, austriecii vin la Bucuresti in formula completa: Emmanuel Obeya - vocal, Michael Holzgruber - tobe, Timo Novotny - visuals, video, Markus Kienzl - mixer, bass, Wolfgang Schloegl - electronica, mixer, bass si Wolfgang Frisch - chitara. Este pentru a treia oara cand "surferii" vin la Bucuresti (premiera a avut loc anul trecut, in noiembrie si al doilea spectacol a fost in vara acestui an la Delta Music Fest) promitand si de aceasta data o noua experienta vizuala care va impresiona cu certitudine publicul spectator. Grupul a luat fiinta in 1996 si prima aparitie discografica s-a numit "Sofa Rockers", in timp ce albumul de debut, intitulat "Transit", a confirmat primele impresii si a primit elogiile presei muzicale din intreaga Europa. Au urmat mai multe concerte pe nenumarate scene, fie in cluburi, fie la festivaluri, spectacole de arta sau alte proiecte artistice. In 1999, al doilea album, "Cargo", i-a surprins pe toti printr-o schimbare de sonoritate: referintele downbeat au disparut total, fiind inlocuite de interpretari personale a sunetelor dub, industrial sau avantgarde. alex.revenco@jurnalul.ro       Red album   Dupa "Encounters" din 2002 apare in 2005 cel de-al patrulea album, intitulat... "Sofa Surfers". Daca discul anterior reprezenta "o excursie in ambientul dub/hip-hop", noul album (cunoscut ca "Red Album", dupa culoarea copertei) are drept scop revenirea la radacini. "Ceea ce am cautat a fost un sound ce nu are nevoie de vreun efect in spatele caruia sa ne ascundem, am vrut sa mergem la sursele sunetului si sa le prezentam in toata «goliciunea» lor."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.