Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au terminat prima faza a Mondialelor din Franta fara pasi gresiti, tricolorele trecand, marti seara, si de puternica selectionata a Poloniei, cu scorul de 38-33 (18-20), succes care le-a asig
Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au terminat prima faza a Mondialelor din Franta fara pasi gresiti, tricolorele trecand, marti seara, si de puternica selectionata a Poloniei, cu scorul de 38-33 (18-20), succes care le-a asigurat primul loc in grupa D si calificarea cu punctaj maxim in cea de-a doua serie principala. Dupa un meci in care arbitrii i-au intins nervii la maxim antrenorului Gheorghe Tadici, Romania a reusit sa depaseasca toate obstacolele si a terminat en-fanfare lupta cu principala contracandidata din preliminarii, Polonia, adunand astfel si doua puncte importante pentru faza urmatoare. Conform criteriilor IHF, de azi, de la ora 15.30, Romania va intra in focurile grupei M II, urmand sa intalneasca in drumul spre sferturile de finala ale intrecerilor din Franta alte selectionate redutabile, prima pe lista fiind Coreea de Sud, ocupanta locului secund in grupa F.
Primul obiectiv de la turneul final mondial al antrenorilor Gheorghe Tadici si Dumitru Musi a fost realizat, marti seara, dupa ce reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a bifat cea de-a treia victorie consecutiva in grupa D, invingand si Polonia, cu scorul de 38-33 (18-20). Dornice sa acceada in grupa principala M II cu punctaj maxim, handbalistele noastre au debutat in forta la ultima partida disputata la Toulon, dar opozitia polonezelor s-a facut rapid simtita, astfel ca, echilibrul pe tabela de marcaj s-a mentinut pe toata durata primei reprize. Din pacate, jocul agresiv al adversarelor, nesanctionat de arbitrii, a permis Poloniei sa intre in avantaj la vestiare, scor 20-18, spre nemultumirea staff-ului nostru tehnic, care a fost suparat pe greselile din aparare, dar si pe maniera ostila de arbitraj. Dupa pauza, tricolorele noastre intra decise sa intoarca soarta partidei, se completeaza mult mai bine in defensiva iar in faza de atac reusesc sa sparga "zidul" polonez, Maier, Meirosu, Galca (foto), Bese sau Bradeanu trecandu-si in cont reusite care au adus Romania in avantaj. Luptand pana la epuizare in fata unui adversar motivat si cu resurse fizice parca interminabile, echipa noastra isi demonstreaza din plin valoarea si mareste diferenta de pe tabela, impunandu-se intr-un final incandescent, cu 38-33. Conform statisticii, principalele marcatoare au fost Meirosu (12 goluri), Maier (8) si Bese (5), in vreme ce de la adversare s-a remarcat Kudlacz, cu noua reusite. In urma celui de-al treilea succes consecutiv de la Toulon, Romania s-a calificat de pe prima pozitie in grupa principala M II, cu doua puncte la activ (n.n. - se ia in calcul victoria cu Polonia), si va intalni in urmatoarele zile, la Dijon, Coreea de Sud (joi, ora 15.30), Spania (sambata, ora 15.30), Ungaria (duminica, ora 19.30) si Germania (11 decembrie, ora 17.30). In cealalta grupa principala, se vor ciocni Franta, Croatia (grupa A), Rusia, Macedonia (grupa B), Norvegia, Angola (C). Reamintim ca din grupele principale se califica doar cate patru echipe, care vor juca in sferturile de finala, in crucis, dupa cum urmeaza: locul 1 in grupa M I cu locul 4 din grupa M II, locul 1 din grupa M II cu locul 4 din grupa M I, locul 3 din grupa M II cu locul 2 din grupa M I si locul 3 din grupa M I cu locul 2 din grupa M II. Castigatoarele vor juca in semifinale, urmand ca invingatoarea din finala mare sa obtina automat si calificarea la JO 2008 iar restul semifinalistelor sa obtina dreptul de organizare al turneelor preolimpice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.