Impresia de bunastare este cea care ne si ridica, dar ne si coboara. Atat la nivel individual, cat si national. Si acest sentiment e sezonier. In preajma sarbatorilor de iarna, la fel ca si vara, in timpul vacantelor, premierul, ca si fiecare gospoda
Impresia de bunastare este cea care ne si ridica, dar ne si coboara. Atat la nivel individual, cat si national. Si acest sentiment e sezonier. In preajma sarbatorilor de iarna, la fel ca si vara, in timpul vacantelor, premierul, ca si fiecare gospodar al acestei tari, se pune pe cheltuit.


Guvernul are mentalitate, uneori, de pierde-vara. Face cheltuieli pe care nu si le poate permite. Asa cum, de obicei, tinerii traiesc de pe o zi pe alta, fiind mai importanta clipa decat veacul, momentul decat viitorul. Dar, daca unui tanar i se poate ierta aceasta inabilitate de a se adapta realismului vietii, unui guverari mai putin i se pot gasi scuze.


Motive ar fi, pentru care orice guvern isi da frau imaginatiei electorale, atunci cand este inghesuit in sondaje. Domnul Vasile Blaga, fruntas democrat, il critica pe domnul Tariceanu ca a anuntat o marire de pensii inainte de europarlamentare si il mai si ridiculizeaza ca gestul a ramas fara raspuns din partea electoratului: PNL a obtinut mai putin de 14%, deci sub PD, care nici nu mai este la guvernare, sa promita munti de pensii si izvoare racoroase de ajutoare umanitare.


Morala apare de la sine: si domnul Blaga are dreptate, dar si domnul Tariceanu. Ca tot e acusi Hanuka. Primul observa ca poporul pensionar nu se mai lasa cumparat doar cu o mica majorare, iar lui Tariceanu trebuie sa i se dea dreptate cand face orice, pentru a reabilita Partidul National Liberal, in care trag cu bomba chimica presedintele, sefii de servicii speciale, sefii de parchete, directiile anticoruptie etc.


La o filmare artistica de caltabos uns cu palinca, guvernul a fost nevoit sa mai mareasca o pensie. La un ministru anchetat aiurea-n penal, Cabinetul Tariceanu a mai dat o alocatie, la o incercare de rupere a partidului, prin formarea PLD-ului, Tariceanu a coborat un impozit. Ma rog, aici e cam zgarcit. Tactica e sa cam puna taxe, nu sa le scoata, pentru ca si bugetul trebuie alimentat de undeva, daca de produs se produce mai cu fereala.


Si toate aceste "tranzactii" politice ne pun in dificultate ca tara si ii salta tensiunea guvernatorului BNR, o data cu cresterea infloritoare a inflatiei. Cand finantistii au dureri de cap inseamna ca politicienii sunt in ringul K1. Si daca in sport mai sunt si reguli, in politica exista una singura: da-i cat mai tare, sa moara, pentru ca, daca scapa, nu te va ierta el data viitoare.


Ce spune Mircea Geoanna despre noul partid prezidential este, de fapt, starea partidelor romanesti: "eu te-am facut, eu te omor". Basescu a facut si PD-ul, si PLD-ul, tot el le si sapa. Numai ca, pentru o sansa de 1 la mie, Basescu incearca.


In politica, un esec inseamna niste posturi pierdute de baietii veseli si tristete mare la Golden Blitz ori Terasa Doina. In economie, insuccesul il decontam noi toti, spectatori la jocul de glezna al unora, care intra in joc fara echipament si incalzirea facuta corespunzator.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.