Pentru ca angajatii sai se aflau in cantonament alaturi de patron pentru meciul cu Dinamo, Aurelian Ghisa a uitat pentru o zi de afaceri.

Intre nationala Andorrei si Sanatatea Cluj n-ar exista foarte mari diferente. Ambele echipe sint aproape invizibile, iar fotbalistii au statut identic, de amator. Frizerilor si macelarilor din Pirinei le corespund sub Feleac soferi de taxi, manipulanti, elevi si studenti, care si-au luat liber de la serviciu sau de la scoala pentru a juca ieri cu Dinamo, in Cupa Romaniei-Timisoreana. Mai mult, ei au intrat in cantonament cu citeva zile inainte de meci, dar au ales sa nu se desparta de micile vicii in asa-zisul stagiu de pregatire centralizata. Consumul de alcool si tutun, in limite sociabile, a fost considerat o activitate care nu dauneaza prea grav Sanatatii, echipa paradox, care a ajuns in optimile de finala ale competitiei dupa ce a eliminat in ultimele faze pe Gaz Metan Medias, Apulum Alba-Iulia si pe UTA, dar care se zbate la coada clasamentului seriei a VI-a din Liga a III-a.

Infiintata in 1986, echipa nu are un stadion propriu si de la un an la altul se muta pe alt teren, astfel ca 2007 o gaseste in cartierul Someseni, unde inchirierea suprafetei de joc pentru o partida de campionat costa 700 de lei. Pina mai ieri nu avea nici macar un medic oficial, accidentarile fiind rezolvate de un membru al galeriei, doctor la Spitalul de Recuperare, care, atunci cind era cazul, sarea in teren pentru a acorda primul ajutor. Intre timp a parasit insa definitiv locul din galerie pentru a sta pe banca tehnica.

Ieri, cu citeva ore inainte de meci era mare forfota printre „Virusii verzi", suporterii Sanatatii. Tocmai venise un transport de marfa la firma patronului echipei, Aurelian Ghisa, unde sint angajati majoritatea fanilor si fotbalistilor. „Aoleu, nu stiu daca putem sa-l descarcam pina cind incepe meciul!", se vaita Calin Serban, medic veterinar si lider al galeriei. Ingrijorarea lui era justificata, pentru ca mai multi manipulanti, printre care si vedeta echipei, Soni Gaspar (28 ani), erau in cantonament. Gaspar este unul dintre fotbalistii care au cochetat cu Liga I, el fiind in probe la Gloria Bistrita, insa dorul de Cluj l-a facut sa se intoarca repede pe Somes. Exista la Sanatatea alti doi sportivi care s-au aflat aproape de profesionism, Kiss Csaba, fost jucator la CFR Cluj, si Paul Simon, la Industria Sirmii Cimpia Turzii. Cel mai titrat ramine insa patronul-jucator Aurelian Ghisa (39 ani), care i-a avut colegi la echipa din Turda pe Toni Dobos si pe Ioan Ovidiu Sabau.

Unitatea Sanatatii se destrama insa cind vine vorba despre meciurile din Liga I. „Majoritatea celor din galerie tinem cu Universitatea Cluj, dar patronul si alti citiva sint cu CFR-ul", ne spune Calin Serban, unul dintre cei patru veterinari care compun galeria. „Chiar si cintecele noastre sint inspirate din cele ale Universitatii", adauga el. In plus, patronul Ghisa este un suporter infocat al lui Dinamo, adversara de ieri a Sanatatii. Cum-necum, povestea Sanatatii merge mai departe, iar jucatorii au primit la sfirsitul meciului din Gruia medalii cu inscriptia „Surpriza Cupei Romaniei-Timisoreana, editia 2007-2008" si un tablou pe care statea scris: „Vrei sa bati pe FC Barcelona, dar ti-e frica de Sanatatea".