Editura Trei a scos pe piata recent un alt titlu semnat de Pascal Bruckner: "Paria". Dupa succese precum "Luni de fiere", "Noua dezordine amoroasa", "Iubirea fata de aproapele", autorul francez, coordonator al colectiei Eroscop al e
   Editura Trei a scos pe piata recent un alt titlu semnat de Pascal Bruckner: "Paria". Dupa succese precum "Luni de fiere", "Noua dezordine amoroasa", "Iubirea fata de aproapele", autorul francez, coordonator al colectiei Eroscop al editurii, impreuna cu Magda Marculescu, revine cu "Paria", un roman exotic.     Subiect. Un tanar functionar francez pleaca in misiune in India, locul in care "totul se naste purtand pecetea mortii". Curand devine deopotriva fascinat de aceasta tara si speriat de propria incapacitate de a o intelege. Intalneste o seama de personaje, care mai de care mai stranii si debusolante, in special un agronom american sclipitor, dar infiorator de cinic, care il va captiva cu proiectul sau monstruos. Cartea este o consemnare romaneasca a calatoriilor lui Pascal Bruckner in India, o tara de care este indragostit si in care revine adesea, impresionat pe de o parte de maretia culturii ei, pe de alta parte de infioratoarea complexitate a saraciei pe care o expun strazile: copii infometati, cersetori insistenti, trupuri invadate de mizerie si boala.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.