Cele cinci societati de pe platforma industriala Nitramonia Fagaras au fost vandute ieri, prin licitatie, la pretul de 33 mil. lei, inclusiv TVA, pret cu 20% mai mic decat cel de pornire. La licitatie au participat doar doua firme, Viromet si GA-PRO-
Cele cinci societati de pe platforma industriala Nitramonia Fagaras au fost vandute ieri, prin licitatie, la pretul de 33 mil. lei, inclusiv TVA, pret cu 20% mai mic decat cel de pornire. La licitatie au participat doar doua firme, Viromet si GA-PRO-CO Chemicals din Savinesti, prima fiind parte a grupului Interagro, apartinand omului de afaceri Ioan Niculae, cea de-a doua fiind administrata de Emil Dan Anghel, mentionat de mai multe ori in presa centrala ca partener de afaceri al lui Ioan Niculae.
Viromet are un capital social de 47,2 mil. lei, controlat de Interagro, care detine 83,78% din titluri, alti actionari 11,26% si AVAS cu 4,96%. Combinatul chimic a inregistrat in primele noua luni venituri de 77,59 mil. lei (23,5 mil. euro), in crestere cu 16% fata de nivelul din perioada similara din 2006, si pierderi de 11,9 mil. lei, fata de un profit brut de 485.538 lei in intervalul ianuarie - septembrie 2006.
In primavara acestui an, o alta firma controlata de grupul Interagro, Donau Chem din Turnu Magurele, a castigat licitatia pentru preluarea principalului activ al producatorului de ingrasaminte si produse azotoase Nitrofertilizer, pentru 34 mil. lei, insa tranzactia nu a fost finalizata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.