Un grup de 7 investitori romani si americani a achizitionat 7% din actiunile companiei BitDefender, pentru sapte milioane de dolari.   "Valoarea de piata a BitDefender depaseste 100 milioane de dolari", a declarat ieri, reprezentantu
Un grup de 7 investitori romani si americani a achizitionat 7% din actiunile companiei BitDefender, pentru sapte milioane de dolari.   "Valoarea de piata a BitDefender depaseste 100 milioane de dolari", a declarat ieri, reprezentantul grupului, Horia Manda, el insusi unul dintre investitori (numai persoane fizice). Fondurile obtinute vor fi investite de BitDefender in cercetare si in extinderea pe noi piete, precum si in consolidarea in tarile unde compania este deja prezenta.     "Piata din Japonia si cea din China sunt foarte atragatoare pentru noi", a adaugat presedintele companiei, Florin Talpes. "In 2008 este probabil sa alegem finantare prin credite sau atragerea de investitori, care sa aduca, pe langa fonduri, si o retea de parteneri. Vrem ca in 2010 sa fim intre primii cinci concurenti pe piata solutiilor de securitate informatica", a mai spus presedintele companiei. "Vom sti mai precis cand, unde, daca si in ce conditii ne vom lista la bursa la jumatatea anului viitor. Ne gandim atat la bursa locala, cat si la una europeana sau la o iesire duala", a adaugat Talpes.   Potrivit lui Manda, in 2-3 ani de la listarea la bursa, capitalizarea producatorului roman de solutii de securitate informatica ar putea depasi citeva sute de milioane de dolari, chiar va trece peste un miliard de dolari. BitDefender s-a desprins, la jumatatea anului, de grupul Softwin, detinut de familia Talpes  si a devenit un grup de firme, cu filiale si companii detinute in mai multe tari. Horia Manda este Managing Partner la fondul privat de investitii Balkan Accesion Fund si Vice-president Romanian American Enterprise Fund.                


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.