ANCHETÃ… - Deputat, calauza pentru fugari
Parchetul instantei supreme a inceput urmarirea penala fata de deputatul PRM Aurel Ioan Rus, pentru ca ar fi incercat sa ajute o persoana care avea interdictia de a parasi tara sa iasa din Romania. Potrivit anchetatorilor, tentativa de trecere frauduloasa a frontierei cu sprijinul parlamentarului s-a petrecut in luna mai 2004, dar a fost depistata de politisti, deoarece "fugarul" a prezentat un pasaport falsificat. In acelasi caz a fost invinuit si fiul deputatului, alaturi de alte doua persoane. (Miruna Pasa)


DAN IOSIF - Somn de veci la Cimitirul Eroilor
Fostul deputat PSD Dan Iosif va fi inmormantat maine, la ora 13:00, la Cimitirul Eroilor Revolutiei. Ceremonia religioasa in memoria deputatului va fi oficiata, la ora 11:00, la Parlament, in holul mare al Senatului, unde este depus trupul neinsufletit al acestuia. Printre cei veniti ieri la catafalc s-au numarat lideri ai PSD, in frunte cu Mircea Geoana, precum si numerosi deputati si senatori, dar si revolutionari. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si-a luat si el adio de la "cel care va ramane o figura luminoasa a Revolutiei romane". (C.V.)


PETRILA - Cozma a ajuns in Valea Jiului
Fostul lider al minerilor Miron Cozma, eliberat din penitenciar la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce a executat zece ani de detentie, a ajuns ieri, putin dupa ora 12:00, la Petrila, unde a mers la mormantul parintilor sai. Cozma, care nu e escortat de politie, a respectat conditiile impuse de politisti, de a tranzita municipiul Petrosani in intervalul orar 12:00-13:00. Cozma a facut si un popas in Petrila, la casa parinteasca, din colonia Bratianu, unde s-a intalnit cu o parte din rudele sale. (Gabriela Mladin)


FUGA LUI OMAR - Tartousi ramane in libertate
Armatorul navei cu care ar fi fugit din tara Omar Hayssam va fi judecat in stare de libertate pentru ajutarea sirianului acuzat de terorism. Instanta suprema a respins ieri recursul procurorilor impotriva nearestarii lui Mustafa Tartousi si a stabilit definitiv ca nu exista motive pentru incarcerare. Tartousi a sustinut constant ca nu are nici o intentie de a parasi Romania si ca a refuzat sa-si ridice pasaportul de la politie pana la rezolvarea problemelor sale judiciare. (M.P.)


SECTORUL 2 - Balcescu, in Parcul Izvorul Rece
Presedintele Traian Basescu, Prea Fericitul Parinte Daniel, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, Ion Iliescu si alte personalitati au participat ieri la dezvelirea statuii lui Nicolae Balcescu, amplasata in Parcul Izvorul Rece. Potrivit primarului Sectorului 2, Neculai Ontanu, locul a fost ales pentru a intregi o succesiune a statuilor pe axa de est-vest a Bucurestiului: Kogalniceanu, C.A. Rosetti, Mihai Viteazu, Gheorghe Lazar, Spiru Haret si I.H. Radulescu. (M.A.C.)