www.captaingo.com a fost desemnata cea mai buna dintre cele cinci idei de afaceri online care s-au luptat la NetCamp pentru 1.000 de euro.

Vladimir Oane s-a inscris in concursul de idei si proiecte dedicate Internetului si Mobile Inter
www.captaingo.com a fost desemnata cea mai buna dintre cele cinci idei de afaceri online care s-au luptat la NetCamp pentru 1.000 de euro.

Vladimir Oane s-a inscris in concursul de idei si proiecte dedicate Internetului si Mobile Internetului cu gindul sa dinamizeze industria hoteliera romaneasca. Totul, cu ajutorul unui site de rezervari hoteliere, www.captaingo.com. "Nu aveam un concurent pe piata romaneasca, iar cele de afara au putine oferte cu hotelurile autohtone. Cu acest site se sare peste faxuri si telefoanele pe care le dau agentiile de turism si care intarzie tot procesul", isi lauda conceptual Oane. In momentul de fata siteul este gestionat de cinci oameni, care au reusit deja sa isi treaca in baza de date 350 de hoteluri si 500 de sali de conferinte. Pina la succesul pe care Oane il spera, cifrele dupa o saptamina de la lansare sint inca needificatoare: sapte rezervari.

www.vertimo.ro, un site cu care triezi la maxim anunturile imobiliare pentru a-ti gasi cit mai repede un apartament rezonabil intr-un cartier precum Berceni, a fost, la rindul sau, unul dintre finalisti. Dezvoltat de Emi Gal, un tinar in virsta de numai 21 de ani, care detine deja o firma de software si care se afla si in spatele brain.tv, vertimo.ro preia toate anunturile de pe siteurile imobiliare, elimina duplicatele si anunturile expirate, trimite alerte prin email si rss cand apare un anunt nou. Site-ul, disponibil deja din 30 noiembrie, mai ofera statistici cu preturi medii pe metru patrat intr-o anumita zona sau iti spune cit de popular este un anumit cartier. Noprimetime.com, o alta platforma online, cu ajutorul carora televiziunile isi insereaza publicitate in capturile video pe care le posteaza pe propriile pagini web, a prins si el finala. "Este un server de banere traditionale pe care le oferim televiziunilor care vor sa-si posteze continut online", isi explica ideea realizatorii proiectului www.noprimetime.com.

O idee globala, brevetata deja de siteuri cu brand puternic precum digg.com, a fost transpusa pe piata romaneasca de www.maibun.ro, un alt proiect inscris in concursul organizat in cadrul NetCamp. "Este un site de review-uri pentru baruri, restaurante, locuri de iesit in timpul liber", isi sustine ideea initiatorul Alex Brie. Juriul a contrat insa puternic propunerea, care nu reuseste sa ofere multe lucruri in plus fata de ceea ce au deja concurenti precum B-24-FUN sau metropotam.ro.

O republica de guvernat online, pe modelul Second Life, a fost ultimul entry al concursului NetCamp. La citeva saptamini de la lansare, natiunea virtuala www.erepublik.com are deja 3.500 de rezidenti egali in drepturi si un decalog din care rezulta ca presa este libera, rasismul este in afara legii, iar democratia si sufragiul universal sint la loc de mare cinste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.