Democratii si liberal-democratii si-au mandatat conducerile sa demareze negocierile pentru formarea noului partid, PDL. Echipe mixte vor lucra pana pe 15 decembrie a.c la modificarea Statutului si a Programului politic si la finalizarea procedurii j
Democratii si liberal-democratii si-au mandatat conducerile sa demareze negocierile pentru formarea noului partid, PDL. Echipe mixte vor lucra pana pe 15 decembrie a.c la modificarea Statutului si a Programului politic si la finalizarea procedurii juridice de constituire a Partidului Democrat Liberal. Tot pe 15 decembrie, democratii si-au convocat Consiliul National de Conducere, iar PLD-ul un congres extraordinar, pentru a vota documentele de infiintare a noului partid. Fuziunea prin comasare a iscat nemultumiri in ambele tabere, atat la democrati, care nu prea vor sa-si adauge sintagma de „liberal“ in coada partidului lor si sa renunte la „brandul de succes“ PD, cat si la liberal-democratii lui Stolojan, care au inceput deja sa migreze inapoi catre PNL. Unul dintre cei mai vehementi critici ai noului partid gandit de democrati si liberal-democrati a fost Sorin Frunzaverde, care a spus ca PDL este un melanj penibil.

Dupa aproape trei ore de discutii, Colegiul Director al PD a adoptat o Rezolutie care mandateaza Biroul Politic sa poarte negocieri pentru fuziunea cu PLD. Pot rivit lui Emil Boc, documentul a fost aprobat cu 52 de voturi pentru, doua abtineri si doua impotriva (Sorin Frunzaverde si Ovidiu Naste). Liderul PD a recunoscut ca au fost discutii aprinse cu privire la oportunitatea procesului de unificare si a constituirii noului partid. Democratii nu vor sa renunte in principal la denumirea PD, potrivit unor surse, conducerea democratilor fiind mandatata ca pe timpul negocierilor sa-i convinga pe oamenii lui Stolojan sa accepte fuziunea sub sigla PD. Argumentul ar fi ca nu e oportun ca intr-un an electoral, in care guvernul liberal se prabuseste, sa vii pe scena politica cu un nou partid cu sintagma de „liberal“ in coada. „E vorba de un calcul matematic. Aici nu se pune problema de orgolii sau de sentimentalisme... dar un PDL ar putea sa ne coste electoral cateva procente“, estima unul dintre democrati. Pe de alta parte, conducerea PD va trebui sa negocieze un raport de forte cu PLD cat mai convenabil, tinand cont de ponderea electorala mica a liberal-democratilor, ca si impartirea functiilor de conducere la nivelul organizatiilor judetene, unde sunt serioase probleme.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.