Tribunalul Bucuresti a dat ieri castig de cauza Federatiei Romane de Fotbal in procesul intentat Loteriei Romane, care a fost obligata sa plateasca peste 17 milioane de lei. Potrivit sentintei, instanta a admis in parte actiunea federatiei si obliga
Tribunalul Bucuresti a dat ieri castig de cauza Federatiei Romane de Fotbal in procesul intentat Loteriei Romane, care a fost obligata sa plateasca peste 17 milioane de lei. Potrivit sentintei, instanta a admis in parte actiunea federatiei si obliga Loteria sa ii plateasca 17.140.124,18 lei si cheltuieli de judecata de 177.592,76 lei, proportionata cu pretentiile admise. Decizia Tribunalului poate fi contestata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti.
Trezorierul FRF, Vasile Filimon, a declarat pentru Mediafax ca suma reprezinta cota din ultimii sapte ani pe care Loteria Romana o datoreaza federatiei, conform Legii sporturilor 69/2000. Filimon a explicat ca FRF trebuie sa primeasca anual 20 la suta din incasarile din jocul Pronosport si tot atat din Pariloto. Filimon a mai declarat ca decizia instantei in procesul cu Loteria Romana este pentru federatie, din punct de vedere financiar, ca o a doua calificare a nationalei la turneul final al Campionatului European dupa cea reusita de "tricolori" la Euro 2008. "E mana cereasca pentru federatie. E ca o a doua calificare la europene. Sincer, noi nici nu stiam la ce sa ne asteptam. Nu puteam sa ne facem o imagine, pentru ca noi nu aveam acces la veniturile lor din aceste doua jocuri", a spus Filimon. Trezorierul a explicat ca FRF trebuie sa primeasca anual 20 la suta din incasarile din jocul Pronosport si tot atat din jocul Pariloto, conform Legii sporturilor 69/2000. "Loteria ne-a platit o parte din cele 20 de procente din jocul Pronosport, pana in 2005, dupa care n-au mai platit nimic. Ei pana in 2005 faceau o planificare. Spuneau in felul urmator: <<Pe anul 2008 de exemplu, am programat sa castig 100 de miliarde la jocul Pronosport, si iti dau si tie, ca federatie, 5 la suta. In caz ca depasim suma, iti mai dau si tie ceva!>>. Trebuia, de fapt, sa ne dea 20 la suta, dar la sfarsitul fiecarui an nu vroiau sa faca o regularizare, sa se ia dupa veniturile efective din registrele contabile. Practic, stateam la mana lor. De asemenea, ei ne datoreaza tot 20% din jocul Pariloto, din care nu ne-au dat niciodata nici un leu. Ei au considerat ca Pariloto este altceva decat un pronostic sportiv, lucru care, inteleg din decizie, a fost infirmat de instanta. Astfel, se dovedeste ca Pariloto este acelasi lucru cu pronosticul sportiv", a adaugat trezorierul FRF. Filimon a precizat ca instanta a ajuns la suma de 17 milioane de lei, care reprezinta cota din ultimii sapte ani pe care Loteria o datoreaza federatiei, dupa o expertiza contabila. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.