Etnia, saracia si varsta sunt cele mai frecvente criterii de discriminare in Romania, se arata intr-un studiu realizat de  Societatea de Studii Feministe ANA, la cererea Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse. Potrivit cercetarii, atat in
Etnia, saracia si varsta sunt cele mai frecvente criterii de discriminare in Romania, se arata intr-un studiu realizat de Societatea de Studii Feministe ANA, la cererea Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse. Potrivit cercetarii, atat in spatiile publice, in relatia cu autoritatile locale, dar si in accesul la educatie si sanatate, femeile rrome, femeile sarace si femeile cu handicap sunt cel mai adesea supuse la acte de discriminare. Pe piata muncii insa, barbatii tineri si cei in varsta sunt cei mai discriminati la angajare, pe cand femeile tinere si varstnice sunt mult mai expuse discriminarii la locul de munca. In general, cei care discrimineaza in Romania sunt barbati de varsta medie in pozitii de funtionar public, sef sau coleg si personal medical.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.