Proaspat inlocuit de la comanda Directiei de Informare si Relatii Publice a MIRA, Dan Carbunaru a dat in judecata Ministerul de Interne. Primul termen al procesului a avut loc la inceputul acestei saptamani, Carbunaru solicitand instantei Curtii de
Proaspat inlocuit de la comanda Directiei de Informare si Relatii Publice a MIRA, Dan Carbunaru a dat in judecata Ministerul de Interne. Primul termen al procesului a avut loc la inceputul acestei saptamani, Carbunaru solicitand instantei Curtii de Apel Bucuresti sa suspende ordinul dat de ministrul David, la inceputul lunii noiembrie, prin care a fost eliberat din functie.

Intr-o nota-armaghedon, transmisa de Dan Carbunaru mai multor redactii in urma cu o saptamana, conducerea MIRA este acuzata ca Directia Generala de Informare si Relatii Publice (DGIRP) a fost redusa, prin HG 1.317/ 2007, la rangul de directie simpla, fara ca respectivul act normativ sa aiba avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Amintim ca, la inceputul acestui an, prin HG 416/2007, la initiativa ministrului de atunci, Vasile Blaga, Directia de Informare si Relatii Publice, condusa de Jean Danut Carbunaru, a fost ridicata la rang de directie generala, alaturi de alte structuri componente ale Aparatului Central al MIRA.
Cu acest prilej, Carbunaru a devenit peste noapte director general in Ministerul de Interne. De remarcat este ca respectiva hotar&aci rc;re de Guvern nu a beneficiat nici ea de un aviz din partea CSAT.

HG-ul incriminat nu necesita aviz
Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, „HG 1317/2007 pentru modificarea si completarea HG 416/2007 privind structura organizatorica si efectivele Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), precum si modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I nr. 751 /06.11.2007, nu a necesitat avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), intrucat nu se incadreaza in situatia reglementata de art. 4 lit. d punctul 2 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea si functionarea CSAT.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.