Propus in aceasta functie de ministrul Adrian Cioroianu, Rusu va trebui sa se ocupe de problemele romanilor, desi nu cunoaste deloc limba italiana, dupa cum a marturisit chiar el la audierile din Parlament. Si o veste buna totusi: din Italia aflam ca
Propus in aceasta functie de ministrul Adrian Cioroianu, Rusu va trebui sa se ocupe de problemele romanilor, desi nu cunoaste deloc limba italiana, dupa cum a marturisit chiar el la audierile din Parlament. Si o veste buna totusi: din Italia aflam ca decretul privind expulzarea cetatenilor comunitari ar putea fi abrogat. Acest anunt a fost facut de Clemente Mastella, ministrul italian al Justitiei si initiator al decretului, la emisiunea televizata "Panorama del giorno", citata de cotidianul "Il Giornale".
"Mai bine sa lasam sa decada decretul privind expulzarile", a declarat demnitarul italian. Decretul, intrat in vigoare la data de 1.11.2007, contine prevederea potrivit careia trebuie adoptat de Parlament in termen de 60 zile, sub sanctiunea "decaderii". Pe de alta parte, nu mai exista timpul fizic pentru ca decretul sa fie dezbatut in Parlament, din moment ce se apropie Sarbatorile, iar data de 1 ianuarie este termenul limita pana la care decretul poate fi adoptat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.