Fostul deputat suferea de cancer pulmonar si era internat intr-un spital din Rusia.

Deputatul PSD Dan Iosif a incetat din viata ieri-dimineata, in urma unui cancer pulmonar. In virsta de 57 de ani, Dan Iosif era internat de mai multa vreme intr-un spital din Siberia. Trupul neinsufletit urma sa fie adus in tara cu un avion al Ministerului Apararii si depus astazi la Palatul Parlamentului.

Figura marcanta a revolutiei din 89, atunci cind s-a numarat printre liderii demonstratiilor din Piata Universitatii si ai baricadelor de la Intercontinental, Dan Iosif a fost ales senator in primul Parlament postdecembrist. Sustinator fidel al presedintelui Ion Iliescu, Iosif a ocupat, in perioada 2000-2004, postul de consilier de stat la Cotroceni. Din 2004 revine in Legislativ, fiind ales deputat de Giurgiu pe listele Uniunii PSD+PUR. Personaj controversat de-a lungul timpului, Dan Iosif a socat prin citeva iesiri publice indelung comentate. In vara acestui an, intr-o declaratie acordata in exclusivitate pentru Cotidianul, fostul consilier prezidential ameninta ca-si va arunca locuinta de la RA-APPS in aer daca va fi evacuat si ca ii va impusca pe cei care vor indrazni sa-i sara gardul. Nu a fost singurul scandal in care Dan Iosif a fost implicat. Audiat in procesul mineriadei din iunie 90, numele sau a fost vehiculat si in cazul bratarilor dacice, alaturi de cel al fostului premier Adrian Nastase, procurorii decizind insa sa nu il cerceteze.

Prieteni, colegi si adversari politici au tinut ieri sa-i aduca un ultim omagiu lui Iosif. Ne paraseste fara indoiala un om deosebit, o figura emblematica a revolutiei romane. Chiar vorbeam despre Dan Iosif si discutasem la Ministerul de Externe pentru trimiterea unui medicament si m-a uluit stirea ca el ar fi incetat din viata", a declarat Iliescu. La propunerea lui Iliescu, plenul Parlamentului a tinut ieri un moment de reculegere in memoria lui Iosif, iar presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a vorbit despre o pierdere mare pentru noi, colegii lui". La rindul sau, fostul premier Adrian Nastase a tinut sa omagieze un om de mare curaj, de suflet".

Cum a primit Ion Iliescu vestea mortii lui Dan Iosif aflati pe www.cotidianul.ro/select