Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ieri ca saptamana viitoare vor fi pichetate toate prefecturile, urmand sa fie stabilita data grevei de avertisment si organizarea unui miting de protest, cand Parlamentul va lua in discutie Legea bug
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ieri ca saptamana viitoare vor fi pichetate toate prefecturile, urmand sa fie stabilita data grevei de avertisment si organizarea unui miting de protest, cand Parlamentul va lua in discutie Legea bugetului pe 2008. Membrii de sindicat afiliati la cele cinci confederatii sindicale vor picheta pe 12 decembrie intre orele 11.00 si 12.00 sediile prefecturilor din tara, urmand ca in intervalul 10-20 decembrie sa hotarasca o zi pentru greva de avertisment, in functie de finalizarea planificarii pentru asigurarea transportului pe calea ferata (acesta trebuie asigurat, conform legii, la 1/3 din capacitate). Hossu a mai spus ca, in momentul in care Camerele reunite ale Parlamentului vor relua discutiile asupra proiectului Legii bugetului pentru anul 2008 (n.r. - cel mai probabil in luna ianuarie), sindicalistii din toata tara vor organiza un miting in fata sediului Executivului. Pe data de 6 decembrie, 42 de filiale judetene vor avea o intalnire pentru stabilirea si organizarea pichetelor la nivel national. Sindicatele sunt, de asemenea, nemultumite ca nici pana la ora actuala discutiile nu s-au concretizat in angajamente ferme, ba mai mult, de aproximativ trei saptamani partea guvernamentala tergiverseaza reluarea dialogului cu partenerii sociali. In ceea ce priveste discutiile cu patronatele, acestea sunt de acord cu salariul minim propus de sindicate, de 540 de lei, dorind, practic "neoficial", o destructurare a politicilor sociale. "Guvernul incurajeaza evaziunea fiscala, fiind de acord cu patronatele care vor sa plateasca salariul minim oricarui salariat, iar restul banilor sa il dea ilegal, ceea ce inseamna evaziune fiscala", a explicat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa. Sindicalistii spun ca nu se vor opri pana nu vor obtine un salariu decent si un buget care sa reflecte faptul ca politicile sociale europene sunt aplicate si lucratorilor din Romania. "Am inteles ca nu se poate face un salt brusc, de aceea am scazut de la 700, cat am cerut initial, la 540, dar trebuie facut un efort din partea tuturor partenerilor", a explicat Hossu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.