Inchirierea unui Mos Craciun la evenimentele organizate de companii incepe sa devina o initiativa din ce in ce mai obisnuita, iar firmele cu astfel de oferte au deja comenzi pentru toata perioada sarbatorilor.

Ofertele de inchirieri Mos Cr
Inchirierea unui Mos Craciun la evenimentele organizate de companii incepe sa devina o initiativa din ce in ce mai obisnuita, iar firmele cu astfel de oferte au deja comenzi pentru toata perioada sarbatorilor.

Ofertele de inchirieri Mos Craciuni sau Craciunite sunt valabile pentru perioada 1 decembrie - 1 ianuarie, iar cele mai multe rezervari se fac pentru saptamana 19-26 decembrie. Tarifele variaza in functie de perioada rezervata.

O firma, din Bucuresti, inregistreaza cele mai multe cereri pentru perioada 14-26 decembrie, iar acestea vin atat din partea firmelor si a gradinitelor, dar si a persoanelor fizice. Tariful standard este de 100 de lei pentru o ora. Acesta difera insa, in functie de perioada aleasa, astfel ca in perioada 19-26 decembrie este de 100 de lei pentru 40 de minute. Firma are un cor de colindatori, cinci Mos Craciuni, dintre care unul cu barba adevarata, a carui inchiriere costa cu 10 lei mai mult, si doua Craciunite, care pot fi inchiriate doar de catre firme.


O alta firma, tot din Bucuresti, are noua Mos Craciuni. Cele mai multe rezervari sunt inregistrate pentru perioada 14-27 decembrie. Tarifele sunt diferite, intre 200 de lei si 350 de lei, pentru 30-60 minute, in functie de perioada si serviciile cerute. Clientii care solicita aceste servicii sunt atat persoane fizice, cat si gradinite si firme.

"Functionam de patru ani in acest domeniu si am reusit sa ne formam grupul nostru de clienti fideli, stim care este temperamentul fiecaruia si astfel alegem Mos Craciunul potrivit pentru fiecare client in parte. Unii vorbesc cu copiii, le spun poezii, impart cadouri, iar altii se implica in jocuri interactive sau karaoke", a declarat un administrator al unei firmei.


"Lucram in acest domeniu de doi ani, avem cereri atat din partea persoanelor fizice cat si a firmelor, unele organizeaza petreceri aniversare, altele organizeaza targuri de turism, iar cu fiecare an, cererile sunt mai multe si mai variate. Chiar daca este un job temporar, pot spune ca in acest domeniu cererile pe piata continua sa creasca. Anul acesta, pentru luna decembrie, avem rezervari in proportie de 80%", a mentionat Bogdan Balamat, administrator al unei firme de profil.

"Facem acest lucru de 11 ani si acum avem 10 Mos Craciuni si 20 de Craciunite, iar fiecare dintre ei participa la cel putin un eveniment pe zi in perioada sarbatorilor. Peste 60% din cereri vin din partea companiilor. Tariful de inchiriere este de 200 de lei pe ora", a afirmat directorul unei societatii.


In afara firmelor cu activitati in acest domeniu, sunt si persoane fizice care se ocupa cu inchirierea de Mos Craciuni.

Dan Corla, student din Cluj-Napoca, a deschis o firma al carei unic angajat este, dupa o experienta de trei ani ca Mos Craciun. Cele mai multe cereri vin din partea gradinitelor, circa 90%, dar sunt si persoane fizice care apeleaza la serviciile lui. Rezervarile se fac pentru perioada 1 decembrie-1 ianuarie, iar tarifele variaza intre 50 de lei si 130 de lei pe ora. Zilele cele mai solicitate sunt 24 si 25 decembrie.


"Cererile vin atat din partea persoanelor fizice, cat si a gradinitelor, iar tariful este de 50 de euro pentru 45-60 de minute. Pentru mine este un hobby, care a inceput in urma cu opt ani, cand obisnuiam sa ma costumez in Mos Craciun de sarbatori, pentru copiii mei. Ulterior, am observat ca piata a devenit receptiva si am hotarat sa merg mai departe. Acum intentionez sa deschid o firma", a spus Octavian Bernevic, din Bacau.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.