Anul viitor, valoarea comertului electronic din Romania cu plata online prin card va avea o ascensiune de aproape 100% fata de 2007, pana la 70 de milioane de euro, au declarat reprezentantii Gecad ePayment.
Referitor la numarul tranzactiilor pe
Anul viitor, valoarea comertului electronic din Romania cu plata online prin card va avea o ascensiune de aproape 100% fata de 2007, pana la 70 de milioane de euro, au declarat reprezentantii Gecad ePayment.
Referitor la numarul tranzactiilor pentru anul viitor, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de aproximativ 70%, la 780.000 de operatiuni fata de cele 463.000 pentru anul in curs.
"Anul viitor, un cuvant important vor continua sa il aiba companiile mari care au intrat deja sau care urmeaza sa abordeze si acest canal. In acest sens, ne asteptam la intrarea unor companii importante, in special din sectorul utilitatilor si al telecomunicatiilor", a declarat Carmen Sebe, CEO-ul Gecad ePayment.ePayment mizeaza pe companiile mariPotrivit reprezentantilor companiei, in 2008 un cuvant important vor continua sa-l aiba companiile mari care au intrat deja sau care urmeaza sa abordeze si acest canal. In acest sens, ePayment se asteapta la intrarea unor companii importante, in special din sectorul utilitatilor si telecomunicatiilor.
Compania estimeaza ca sectoarele telecomunicatiilor si turismul vor continua sa fie cele mai cautate pe piata online, iar un potential ridicat il au si plata online a utilitatilor si e-tailul, domenii care sunt de asteptat sa aiba o crestere semnificativa in 2008.
In acest an, cand valoarea tranzactiilor online va atinge 35 de milioane de euro, cele mai cautate au fost produsele telecom (plati facturi si cartele prepay), cu o pondere de 30%, urmate de turism, cu 20%, si de e-tail, cu 18%.
Pentru finalul anului viitor, ePayment estimeaza ca vor exista circa 2.000 de magazine online, fata de 1.600 de magazine online in prezent, din care aproape jumatate au implementata o solutie de plata online si activitate sustinuta.
"Inca suntem o piata in dezvoltare, unde este, pentru moment, loc pentru toata lumea. Magazinele online vor trebui sa tina cont ca in relatiile cu oamenii, serviciile sunt extrem de importante. Probabil nu in 2008, poate nici in 2009, dar va veni un moment in care piata se va scutura si in joc vor ramane doar cele care au inteles ca serviciile oferite au cea mai mare contributie la succesul sau insuccesul lor", a spus Sebe.Anul acesta, piata va creste de patru oriPentru 2007, ePayment estimeaza o crestere de aproape patru ori a pietei platilor online, la 35 milioane de euro, iar totalul tranzactiilor va depasi nivelul de 460.000 de operatii.
Integratorul de solutii pentru comert electronic apreciaza ca, in conditiile in care rata de penetrare a Internetului este sub 24%, comertul electronic se practica doar in mediul urban, unde accesul la Internet este facil. In prezent, in Romania exista sase milioane de utilizatori ai Internetului.
"Aceasta evolutie demonstreaza ca romanii incep sa foloseasca din ce in ce mai mult Internetul pentru a-si face cumparaturile. Acest lucru se datoreaza cresterii nivelului increderii in aceasta metoda de plata si diversificarii ofertei magazinelor online, ceea ce permite gasirea mai usoara a produselor, la un pret atractiv", a precizat Carmen Sebe.
Ponderea platilor prin card bancar in comertul electronic local este de 15%-20%, cu un potential de crestere ridicat, iar restul tranzactiilor reprezinta plata in numerar sau ordin de plata.
Pentru acest an, comertul electronic, unde sunt incluse si tranzactiile cu plata prin alte mijloace decat cel cu cardul online, este estimat sa depaseasca 100 milioane de euro.30% din tranzactiile prin ePayment sunt efectuate din strainatateGecad ePayment a introdus PayPal ca metoda de plata la comerciantii din sistemul ePayment pentru cei care vand sau isi doresc sa vanda in strainatate.
Acceptarea platilor prin PayPal va conduce la atragerea de noi cumparatori in magazinele online romanesti, dar si la cresterea numarului achizitiilor efectuate de acestia. "PayPal este una dintre cele mai frecvente metode de plata in multe tari.
Introducerea PayPal in sistem va creste competitivitatea magazinelor online ce lucreaza cu ePayment, iar clientii acestora vor avea la dispozitie inca o modalitate comoda de a achizitiona produse si servicii de pe Internet, indiferent daca sunt in tara sau in afara acesteia", a mai spus Carmen Sebe.
In sistemul ePayment aproape 30% din numarul total de tranzactii online sunt efectuate din strainatate, iar 70% din tara.
Majoritatea comenzilor din afara tarii vin din Italia, Franta si Spania, cu o pondere de 42%, 16%, respectiv 13% din numarul total al comenzilor plasate din afara Romaniei in magazinele din sistemul ePayment. "Avand in vedere ca PayPal este o metoda de plata frecvent utilizata in afara tarii, consideram ca introducerea sa ca mijloc de plata in sistemul ePayment poate duce la o crestere semnificativa a volumului tranzactiilor efectuate din afara tarii", sustine Carmen Sebe. In ultimele 6 luni, valoarea cumparaturilor din afara tarii in magazinele online autohtone inscrise in sistemul ePayment s-a ridicat la 12,6 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.