Seful Colegilui de avocati din Paris, Yves Repiquet, a facut un apel catre toti colegii pentru a boicota site-ul divorce.fr. Acesta le permite francezilor, contra unei sume de 1990 euro, sa divorteze intr-un regim semi automat, informeaza lenta.ru.
Seful Colegilui de avocati din Paris, Yves Repiquet, a facut un apel catre toti colegii pentru a boicota site-ul divorce.fr. Acesta le permite francezilor, contra unei sume de 1990 euro, sa divorteze intr-un regim semi automat, informeaza lenta.ru. SCANDAL. Pentru cei care folosesc acest site este suficient sa completeze niste documente online si sa aiba o singura intalnire cu avocatul. Zilnic, pe site intra 30 de mii vizitatori. Cu apelul facut de catre seful colegiului de avocati au fost de acord 13 juristi din Paris, fosti parteneri ai site-ului. Oricum, in prezent cu site-ul divorce.fr colaboreaza 80 de juristi din alte regiuni ale Frantei. Repiquet face referire la o lege din 1971 care interzice orice afacere legata de accelerarea procedurii de divort. La randul sau, initiatorul site-ului, Thomasa Journel, a declarat ca este de acord cu orice decizie si doreste o coexistenta cu colegiul avocatilor. Serviciile oferite de Journel, in mare parte, au fost posibile dupa ce in 2005 a fost modificata legea prin care sotii trebuiau sa convietuiasca macar o jumatate de ani pana sa divorteze. Acum, insa, pentru a divorta este suficient doar acordul ambilor soti. Jumatate dintre casatoriile din orasele Frantei se termina cu divort , iar in celelalte regiuni ale tarii doar o treime dintre familii divorteaza


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.