Formarea Partidului Democrat Liberal dovedeste ca PD si PLD traiesc "intr-o copilarie a vietii politice", deoarece procedura de fuziune este specifica anilor '90, a declarat ieri liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu. "Este un partid mai mult democrat
Formarea Partidului Democrat Liberal dovedeste ca PD si PLD traiesc "intr-o copilarie a vietii politice", deoarece procedura de fuziune este specifica anilor '90, a declarat ieri liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu. "Este un partid mai mult democrat si mai putin liberal, iar acest minuscul grup constituit in jurul lui Stolojan si Flutur se va topi in PD deoarece doar raspunde la ordinele unei persoane care da comenzi din dealul numit Cotroceni", a spus Tariceanu.Geoana: Este o veste buna pentru PSDIn opinia presedintelui PSD, Mircea Geoana, prin aceasta fuziune, Traian Basescu a aplicat principiul „eu te-am facut, eu te omor” in relatia cu PD, presedintele de facto al noii formatiuni fiind Theodor Stolojan. Geoana a apreciat ca presedintele a impus fuziunea dintre cele doua partide „peste vointa unor lideri marcanti” ai PD, precum Vasile Blaga si Adriean Videanu. El a mai spus ca acestia „nici macar nu au fost consultati” cu privire la decizia asupra fuziunii, fapt care ar arata ca noua formatiune „se naste cu forcepsul si va avea parte de foarte multe tensiuni”. Liderul social-democrat a afirmat ca, pentru PSD, fuziunea democratilor cu liberal-democratii este o „veste buna”, intrucat „viata politica se simplifica”.Voiculescu: A rezultat un partid de valetiLiderul PC, Dan Voiculescu, considera ca "intrarea PLD in PD nu este deloc o noutate, ci reprezinta doar intoarcerea la matca a unui grupuscul a carui singura misiune a fost distrugerea liberalilor". "A rezultat Partidul Democrat Liberal: un partid de valeti, cu doctrina scrisa la Golden Blitz”, a declarat Voiculescu, potrivit unui comunicat dat, ieri, publicitatii.
In opinia presedintelui PC, este "regretabil ca dreapta romaneasca este confiscata de niste impostori".Kelemen: PDL va fi o portavoce a presedintelui BasescuPresedintele executiv al PLD, Kelemen Hunor, considera ca prin formarea Partidului Democrat Liberal "se sfarseste un concubinaj si se anunta o casatorie". In opinia sa, o fuziune a celor doua partide ar crea probleme, deoarece membrii PD nu ar mai putea sa migreze la PLD si invers, ci ar trebui sa opteze pentru alte formatiuni. „Va fi o portavoce a presedintelui Traian Basescu, care va suna mai tare”, a fost de parere Kelemen Hunor, care a mai spus ca astfel se va infiinta „un partid prezidential mai puternic”.Bolcas anticipeaza desfiintarea grupurilor parlamentare ale PDVicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a afirmat ca, dupa fuziunea PD-PLD, care va da nastere unui nou partid, toti parlamentarii PD vor deveni parlamentari independenti. "Aceasta fuziune va crea o problema parlamentara complexa, pentru ca PD nemaiexistand, iar in Parlament mentinandu-se structura politica rezultata din alegeri, toti acesti parlamentari ai PD vor deveni parlamentari independenti, asa cum sunt si membrii PLD", a declarat Bolcas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.