Propunerea apartine peremistilor Corneliu Vadim Tudor si deputatii PRM Gelil Esergep, Lia Olguta Vasilescu si Marius Iriza. Nici unul dintre senatorii Romaniei nu a tresarit la depunerea unei asemenea initiative legislative, motiv pentru care ea a fo
Propunerea apartine peremistilor Corneliu Vadim Tudor si deputatii PRM Gelil Esergep, Lia Olguta Vasilescu si Marius Iriza. Nici unul dintre senatorii Romaniei nu a tresarit la depunerea unei asemenea initiative legislative, motiv pentru care ea a fost adoptata tacit. Probabil ca nici un parlamentar nu a evaluat consecintele adoptarii unei asemenea reglementari. Din fericire, Camera Deputatilor este forul decizional. Contractul de privatizare a SNP Petrom a avut o situatie mai curioasa, acesta nu a fost asumat de Guvernul Adrian Nastase, preferandu-se o lege de privatizare a societatii aprobata de catre Parlament. Mai mult, in prezent - tot la Senat - s-a inventat o Comisie de ancheta a privatizarii Petrom. Comisia a intocmit un raport, semnat de doar doi senatori, Carol Dina (PRM) si Marius Marinescu (PC), conform caruia ar urma ca Senatul sa ceara Guvernului renegocierea contractului cu OMV, urmand ca "organele abilitate" sa analizeze legalitatea acordului. Raportul a fost depus in urma cu trei saptamani la Biroul Permanent al Senatului. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ca raportul asupra privatizarii Petrom a fost retrimis Comisiei senatoriale de ancheta, fiind invocat "un viciu de fond". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.