La finele lunii noiembrie 2007, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 25.441 mil. euro, se arata intr-un comunicat al BNR. Cresterea de 230 mil. euro inregistrata in luna noiembrie a fost rezultatul unor intrari de 641,4 mil. euro, reprez
La finele lunii noiembrie 2007, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 25.441 mil. euro, se arata intr-un comunicat al BNR. Cresterea de 230 mil. euro inregistrata in luna noiembrie a fost rezultatul unor intrari de 641,4 mil. euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, venituri din administrarea rezervei internationale. Iesirile de 411,4 mil. euro au reprezentat plati de rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de MEF, precum si modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale. Rezerva fizica de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a scazut la 1.792,98 mil. euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale BNR sa se situeze la 27,23 mld. euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.