Cel mai vechi automobil marca Rolls-Royce din lume, construit in 1904, a fost vandut la un pret-record la Londra, 3,5 milioane de lire sterline (5 milioane de euro), in timpul unei licitatii organizate de casa Bonhams la Londra, transmite AFP. Acest
Cel mai vechi automobil marca Rolls-Royce din lume, construit in 1904, a fost vandut la un pret-record la Londra, 3,5 milioane de lire sterline (5 milioane de euro), in timpul unei licitatii organizate de casa Bonhams la Londra, transmite AFP. Acest automobil a fost vandut pentru o suma dubla fata de cea la care fusese evaluat de specialisti si a devenit cel mai scump Rolls-Royce din lume si, totodata, cea mai scumpa masina construita inainte de 1905. Este singurul Rolls-Royce in stare de functionare, destul de vechi pentru a participa la celebrul raliu anual de masini de colectie, care se desfasoara intre Londra si Brighton. Modelul, cu doua locuri, care are o modesta putere de 10 cai, a fost prezentat prima data la Salonul de la Paris, in toamna anului 1904. Titlul de cel mai scump Rolls a fost detinut pana luni de un Silver Ghost (1912), adjudecat pentru suma de 1,48 milioane de lire sterline. Titlul de cea mai scumpa masina construita inainte de 1905 a fost detinut de o De Dion Bouton (1884), vanduta pentru suma de 1,76 milioane de lire sterline.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.