Dieter Nisipeanu s-a oprit in optimile de finala ale Cupei Mondiale la sah de la Khanty-Mansysk. Dupa ce in 16-imi reusise sa-l elimine pe favoritul numarul unu al intrecerii, ucraineanul Vasili Ivanciuk, romanul a fost oprit din drumul spre medalie
Dieter Nisipeanu s-a oprit in optimile de finala ale Cupei Mondiale la sah de la Khanty-Mansysk. Dupa ce in 16-imi reusise sa-l elimine pe favoritul numarul unu al intrecerii, ucraineanul Vasili Ivanciuk, romanul a fost oprit din drumul spre medalie de un sahist de numai 17 ani, Serghei Karjakin. Daca, in prima partida de sah clasic a infruntarii, cei doi au remizat, ieri Nisipeanu a gresit decisiv, permitindu-i adversarului sau sa cistige si sa-l elimine din concurs. Pentru prezenta in optimi, Dieter va primi din partea organizatorilor un cec in valoare de 25.000 de dolari. (R.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.