Potrivit unui consilier din Trevise, fiecare suferinta produsa unui italian ar trebui sa duca la expulzarea a zece imigranti din afara UE.

Un consilier municipal din Trevise, 30 km nord de Venetia, membru al partidului populist Liga Nordului, a propus „utilizarea acelorasi metode ca acelea naziste" pentru ca „imigrantii sa inteleaga cum trebuie sa se comporte", a informat marti cotidianul ,,La Tribuna’’, citat de NewsIn. In plina sedinta a consiliului municipal, unde erau discutate masuri legate de imigranti, Giorgio Bettio a spus ca „ar fi corect sa-i facem sa inteleaga cum trebuie sa se comporte folosind aceleasi metode precum nazistii".

„Pentru fiecare cetatean din Trevise caruia i-au facut rau sau pe care l-au deranjat, zece persoane care nu sint originare din UE ar trebui pedepsite", a spus consilierul municipal referindu-se la metoda nazista de a ucide zece oameni pentru fiecare german ucis.

Bettio a mai propus ca imigrantii care vin din tari ce nu sint membre UE, dar care au carte de sedere si „care cer permis de sedere" in Trevise „sa fie supravegheati timp de sase luni" si ca informatiile „sa fie obtinute de la vecini". „La capatul celor sase luni, daca s-au comportat bine, atunci pot ramine, dar in caz contrar ar trebui supravegheati inca trei luni, inainte de a fi expulzati." „Este inacceptabil ca imigrantii sa vina sa locuiasca in imobilele noastre si sa se comporte ca niste sefi de banda sau ca teroristi, trebuie sa respecte regulile", a conchis consilierul, citat de ,,La Tribuna’’.

Marti, imigrantii romani din regiunea Veneto au infiintat Partidul Imigrantilor ca reactie la politica municipalitatilor care le cer dovada faptului ca detin o locuinta si ca au venituri suficiente pentru a se intretine. Imigrantii considera masurile acestea exagerate.