Vinzarile din cadrul Tirgului Luxury Show, care incepe miine, sint estimate la 10 milioane de euro.

200 de companii ce comercializeaza marci de lux vor fi prezente anul acesta la cea de-a doua editie a Luxury Show, care isi va deschide portile joi. „Fata de 2006 avem o crestere de simplu la dublu din punctul de vedere al numarului de expozanti", a declarat George Cojocaru, director general al Complexului Expozitional Romexpo, unde se va desfasura tirgul.

Cele mai importante puncte de atractie pentru vizitatori vor fi atit cele patru iahturi de lux, cit si masinile aduse pentru prima data la Luxury Show. La Romexpo a fost adus deja „giganticul" Azimut 43 Yacht, considerat unul dintre cele mai exclusiviste iahturi din lume, alaturi de Platinum de la Nautica Yachts, Nimbus si Princes. „Doua dintre ele costa in jur de un milion de euro, iar restul sub aceasta valoare", a precizat Camelia Buda, director general Euroexpo, organizatorul expozitiei.

In cadrul tirgului de lux de anul acesta, vizitatorii pot admira sau chiar pot cumpara 10 modele de masini aduse pentru prima data in cadrul unei astfel de expozitii de la noi. Este vorba, printre altele, de Lamborghini, Bentley, Maybach, Dodge, Porsche si Ferrari. „Si bijuteriile vor fi extrem de cautate", a mai spus Buda. Cea mai valoroasa bijuterie este un diamant de 5 carate a carui valoare se cifreaza la 150.000 de euro. De asemenea, Oana Mizil va expune un set de bijuterii evaluat la 1,6 milioane de euro.

Tot la Luxury Show isi vor expune noile colectii si case importante de moda: Dolce&Gabbana, care va aduce pentru prima data in Romania colectia sa pentru copii, Miss Blumarine (brand de lux pentru copii), Cacharel (parfum). Totodata, Versace si Esprit isi vor prezenta colectiile de covoare.

Potrivit organizatorilor, valoarea totala a produselor expuse este estimata la aproximativ 60 de milioane de euro, adica dublu fata de anul precedent. Acestia estimeaza ca, in cele patru zile ale expozitiei, expozantii vor vinde in total de aproximativ 10 milioane de euro, dublu fata de 2006.