Firma americana Klausner Technologies a inaintat o actiune in instanta impotriva companiilor Apple si AT&T si a solicitat despagubiri de 360 de milioane dolari pentru incalcarea unor patente cu privire la serviciile de mesagerie vocala, integrate
Firma americana Klausner Technologies a inaintat o actiune in instanta impotriva companiilor Apple si AT&T si a solicitat despagubiri de 360 de milioane dolari pentru incalcarea unor patente cu privire la serviciile de mesagerie vocala, integrate in telefonul iPhone, produs de Apple, transmite Reuters, citat de Mediafax.
In proces au fost implicate si companiile Comcast, Cablevision Systems si Skype, care au fost acuzate de incalcarea aceluiasi patent pentru mesageria vocala vizuala. Klausner cere celor trei acuzati despagubiri de 300 de milioane de dolari. Aceeasi companie, a carei singura afacere este inregistrarea patentelor, a mai dat in judecata si alte companii pentru patentele pe tehnologie. O companie care a avut legatura cu Klausner Technologies asupra patentelor a fost Vonage Holdings Corp, distribuitor de servicii telefonice pe Internet al carui caz a fost incheiat in octombrie. Districtul de est al statului Texas, unde sunt judecate procesele de patent, are cea de-a doua favorabila jurisdictie pentru detinatorii de patente care au fost implicati in procese din 1995 pana in 2005, potrivit unui studiu din acest an al companiei de audit PriceWaterhouse Coopers. Serviciul de posta vocala vizuala permite utilizatorului sa asculte direct mesajul, de care este cel mai interesat, identificabil in baza unor indicatii primite sub forma de mesaj text, fara a fi nevoit sa le parcurga si pe cele inregistrate anterior. Klausner a mai actionat in instanta compania Apple privind incalcarea unor patente la realizarea dispozitivului Apple Newton, la jumatatea decadei '90, a declarat un purtator de cuvant al reclamantului. Ulterior, cele doua parti au ajuns la un acord prin care Apple a pastrat serviciul incorporat in produsul sau, in baza unui contract de licenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.