Actionarii Guban Timisoara au scos la vanzare terenul si cladirile fabricii de incaltaminte si marochinarie, pentru un pret minim de pornire de 40,8 milioane de euro, productia urmand sa fie relocata in afara orasului, relateaza Mediafax. "Terenul ar
Actionarii Guban Timisoara au scos la vanzare terenul si cladirile fabricii de incaltaminte si marochinarie, pentru un pret minim de pornire de 40,8 milioane de euro, productia urmand sa fie relocata in afara orasului, relateaza Mediafax. "Terenul are o suprafata de 3,4 hectare, iar pretul de pornire este de 1.200 de euro pe metru patrat. Constructiile care constau in sediul firmei, halele industriale si fabrica ocupa mai putin de jumatate din suprafata terenului. Dupa vanzarea terenului vom cauta un nou amplasament pentru a muta fabrica", a declarat ieri Cornel Nutas, coordonatorul Serviciului Administrativ al firmei.
Fabrica Guban, ce este situata pe Bulevardul Eroilor de la Tisa din Timisoara, a fost infiintata in anul 1937 de Guban Blaziu. Firma produce si comercializeaza incaltaminte, produse de marochinarie, de pielarie artificiala, accesorii metalice, corpuri de iluminat, folii si produse chimice.
Compania are un capital social de 644.033 lei, detinut in proportie de 93,66% de 1.005 actionari persoane fizice. Celelalte titluri sunt impartite de SIF Oltenia, ce are 6,29% si fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, care dispune de 0,05%. Guban a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 12,6 milioane de lei, in crestere cu 34% fata de 2005, obtinand un profit de 358.171 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.