Voleiul feminin romanesc si-a castigat dreptul sa treaca peste o luna si prin furcile caudine ale ultimului turneu de calificare la JO 2008, dupa ce reprezentativa pregatita de emeritul Florin Grapa a reusit imposibilul in preliminariile olimpice de
Voleiul feminin romanesc si-a castigat dreptul sa treaca peste o luna si prin furcile caudine ale ultimului turneu de calificare la JO 2008, dupa ce reprezentativa pregatita de emeritul Florin Grapa a reusit imposibilul in preliminariile olimpice de la Gabrovo si a castigat competitia, lasand pe dinafara mult mai galonata echipa a Bulgariei, fosta medaliata cu bronzul european. Din pacate, conform tragerii la sorti efectuate, ieri, la Halle, in prezenta secretarului general al FRV, Viorel Manole, si a directorului tehnic al FRV, Alina Pralea, echipa Romaniei a fost distribuita intr-o adevarata serie de foc la turneul preolimpic din Germania, urmand sa evolueze in Grupa A impotriva puternicelor selectionate ale Rusiei, multipla medaliata olimpica, mondiala si europeana, Serbiei, medaliata cu bronz la ultima editie a Mondialelor, si Croatiei. Si asta, in vreme ce din Grupa B fac parte Polonia, Germania, Turcia si Olanda, patru echipe ceva mai apropiate de valoarea selectionatei noastre. De altfel, sansele voleibalistelor noastre de a se califica la JO 2008 erau infime din start, dar acum, sansele par sa se fi diminuat considerabil, deoarece in cursa pentru singurul bilet olimpic care se va distribui la Halle vor continua lupta doar primele doua clasate din fiecare grupa. "Nici la Gabrovo n-au fost multi care sa ne acorde sanse, dar fetele au jucat extraordinar, au crezut in valoarea lor, si au rasturnat pronosticurile. Poate ca si la Halle vom reusi sa accedem in semifinale, dar va fi foarte greu. Important este sa ai mentalitate de invingator", ne-a declarat directorul tehnic Alina Pralea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.