Actorul Dennis Quaid si sotia sa au dat in judecata grupul farmaceutic american Baxter dupa o eroare medicala, care ar fi putut costa viata copiilor sai gemeni in varsta de o luna, informeaza AFP, citat de Mediafax. Bebelusii Thomas Boone s

Actorul Dennis Quaid si sotia sa au dat in judecata grupul farmaceutic american Baxter dupa o eroare medicala, care ar fi putut costa viata copiilor sai gemeni in varsta de o luna, informeaza AFP, citat de Mediafax. Bebelusii Thomas Boone si Zoe Grace, nascuti pe 8 noiembrie de o mama surogat, au primit zece zile mai tarziu o doza de 1.000 de ori mai mare decat una normala dintr-un anticoagulant, heparina, dupa ce personalul medical de la spitalul Cedars-Sinai, Los Angeles, a confundat doua fiole. Actorul acuza grupul farmaceutic Baxter de neglijenta, pentru ca fiolele de heparina de 10 si de 10.000 de unitati au etichete foarte asemanatoare.  Gemenii "au suferit si sufera in continuare" din cauza acestei erori, potrivit documentelor din dosar publicate pe site-ul specializat in stiri mondene tmz.com. Dennis Quaid a cerut companiei Baxter despagubiri in valoare de "peste 50.000 de dolari" in numele familiei sale. Plangerea a fost depusa la o zi dupa ce Baxter a anuntat ca va modifica etichetele produselor sale pentru a evita erorile medicale. De cealalta parte, conducerea spitalului a anuntat ca in urma unei anchete interne s-a stabilit ca angajatii "ar fi putut evita" mai multe erori medicale produse. "In numele spitalului cer scuze familiei care a fost afectata de aceasta problema", a indicat medicul Michael Langberg, care a adaugat ca persoanele implicate au fost suspendate din functie pe perioada anchetei si ca se vor lua masuri disciplinare impotriva lor.  Desi familia Quaid nu a dat prea multe declaratii de la regretabilul incident, un purtator de cuvant a indicat, marti, pentru revista People ca bebelusii se simt bine, au fost externati si ca este putin probabil ca ei sa sufere de sechele pe termen lung in urma supradozei de heparina. Dennis, in varsta de 53 de ani, si sotia sa Kimberly, in varsta de 35 de ani, s-au cunoscut in martie 2003 prin intermediul unui prieten comun. Cei doi s-au casatorit in iulie 2004. Actorul si sotia sa au apelat la o mama surogat dupa ce Kimberly a pierdut mai multe sarcini. Actorul mai are un fiu in varsta de 15 ani, Jack Henry, cu fosta sa sotie, actrita Meg Ryan.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.