'Alba ca Zapada si cei sapte pitici>> este primul film de animatie produs de Walt Disney. Nu este primul lungmetraj de animatie realizat, argentinianul 'El Apostol>> (1917) a fost pionierul, insa este primul de mare succes si primul lungmetraj anima
'Alba ca Zapada si cei sapte pitici>> este primul film de animatie produs de Walt Disney. Nu este primul lungmetraj de animatie realizat, argentinianul 'El Apostol>> (1917) a fost pionierul, insa este primul de mare succes si primul lungmetraj animat color si cu sunet. Puteti nota productia pe www.gardianul.ro pentru a o clasa in topul 50 al celor mai bune filme din toate timpurile.

Povestea a fost adaptata dupa basmul fratilor Grimm „Alba ca Zapada“, iar vocile din pelicula animata apartin lui Roy Atwell, Adriana Caselotti, Stuart Buchanan, Eddie Collins, Pinto Colvig sau Harry Stockwell. „Alba ca Zapada“ este inclus in clasamentul Institutului American de Film, „Cele mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor“, unde se claseaza pe locul 34. Povestea este arhicunosuta. Tanara printesa, pe numele sau „Alba ca Zapada“, este urata de mama sa vitrega pentru frumusetea ei. In consecinta, demonica regina, dupa ce-si consulta in mai multe randuri oglinda cea inteleapta si vorbitoare, decide sa o trimita pe Alba ca Zapada la moarte. Insa, cel insarcinat cu uciderea tinerei, un vanator, o lasa libera in padure si-i spune sa nu se mai intoarca niciodata. Alba ca Zapada se adaposteste intr-o casuta. Aceasta nu este a unor copii, ci a unor pitici care lucreaza intr-o mina de diamant. La intoarcerea acasa, ei sunt mai mult decat surprinsi cand gasesc totul curat si presupun ca un intrus monstruos le-a invadat proprietatea. In miniaturalul dormitor, piticii o gasesc pe Alba ca Zapada dormind in cele sapte patuturi ale lor. Printesa le face o impresie buna si micile fapturi sunt incantate sa o gazduiasca, mai ales cand afla ca ea stie si sa gateasca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.