Dezvoltatorul centrului comercial Cotroceni Park din Bucuresti a obtinut un credit in valoare de 234 de milioane de euro de la Hypo Real Estate Bank, pentru finantarea constructiei si a exploatarii proiectului.
"Creditul, care acopera doua zone este acordat pe o perioada de opt ani, respectiv pentru perioada de constructie si pentru exploatare. Pentru constructie a fost luat in considerare un interval de 36 de luni, iar pentru exploatare de cinci ani. In total, creditul se va intinde pe o perioada de opt ani si va avea o valoare totala de 234 milioane de euro", a declarat pentru Mediafax directorul executiv al companiei, Reuven Havar.
Valoarea constructiei este estimata la 300 de milioane de euro, imprumutul acoperind aproximativ 80% din suma necesara.
Complexul face parte dintr-un proiect imobiliar dezvoltat de firma Cotroceni Park, parte a companiei Africa-Israel Europe, divizie a grupului israelian Africa Israel Investments. Acesta va fi construit pe locul fostei fabrici UMEB si va cuprinde un mall si cinci cladiri pentru birouri.
Dezvoltarea proiectului a fost initiata de Africa - Israel Europe, in colaborare cu firma americana New Century Holding, proprietarul terenului. Intreaga participare a fost preluata ulterior de catre compania israeliana pentru suma de 78 de milioane de euro.
Cotroceni Park va avea o suprafata construita de peste 200 de mii de metri patrati, dintre care 120 de mii vor fi alocati centrului comercial, iar 100 de mii pentru imobilele de birouri.
Africa Israel Investments desfasoara activitati in domeniul imobiliar, al constructiilor, media, fashion si opereaza zece hoteluri Holiday Inn. Compania a achizitionat mai multe terenuri in Bucuresti, Ploiesti si Arad, pentru suma de 200 de milioane de euro, unde intentioneaza sa construiasca circa 5.000 de locuinte si spatii comerciale.
Valoarea totala la care se ridica aceste proiecte depaseste suma de 700 de milioane de euro.