Arta naiva de salon
In perioada 1 si 9 decembrie, Centrul National pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, organizeaza cea de-a noua editie a Salonului International de Arta Naiva, care se va desfasura la Complexul Expozitional ROMEXPO, Pavilionul 15 - Galerie. Expozitia se constituie intr-o panorama a artei naive romanesti in context european si este un prilej de promovare a artei naive contemporane, precum si a artistilor naivi romani. Sunt asteptati reprezentanti ai unor importante galerii si organizatori de expozitii de arta naiva din Franta, Estonia si Israel. (D.C.)
Luna japoneza la "Creanga"
La Biblioteca "Ion Creanga" din Bucuresti se desfasoara de ieri si pana la sfarsitul lui decembrie "Luna japoneza". Evenimentul se inscrie in proiectul "Diversitate culturala", proiect care-si propune sa ofere calatorii in culturile si civilizatiile lumii prin proiectii, auditii, expozitii de fotografie, arte plastice si decorative, vizionari de filme documentare si artistice, lecturi si spectacole de teatru. Vernisajul expozitiei "Minuni din Tara-Soarelui-Rasare" a deschis, ieri, "Luna japoneza", prezentand pe simeze lucrari de arta plastica si decorativa semnate de Luminita Daniela Ciupitu, artist plastic, membru UAP si AIAP-UNESCO, Ana Maria Esanu, Ana Iulia Gioaba si de elevii de la Liceul de arte "Dimitrie Paciurea" si Scoala de Arte nr. 3. (D.C.)
Expozitie de Craciun
Incepand de astazi si pana pe 14 decembrie, membrii catedrei de Arta Sacra a Facultatii de Teologie Ortodoxa "Patriarhul Justinian" a Universitatii din Bucuresti, impreuna cu studentii, organizeaza o expozitie inchinata sarabatorilor Nasterii Domnului. Expozitia cuprinde studiile si lucrarile de atelier (icoane pe sticla, pe lemn, fresca, sgraffitto si mozaic, studii de programe iconografice, etape ale conservarii-restauraarii). Vernisajul va avea loc astazi la ora 12.00, in sala de festivitati a facultatii. (D.C.)
"Don Juan" de Ploiesti
Astazi, Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti prezinta la Teatrul Odeon din Bucuresti spectacolul "Don Juan" de Molière, in traducerea si adaptarea lui Alice Georgescu si regia lui Bocsardi Laszlo. Din distributia spectacolului fac parte Marius Stanescu, Palffy Tibor, Oxana Moravec, Nicolae Urs, Mihai Calota, Dragos Campan, Ada Simionica, Tudor Smoleanu, Ilie Galea, Elena Popa, Ioan Coman, Adrian Ancuta, Roxana Ivanciu, Lorena Ciubotaru, Florica Dinicu, Cristina Moldoveanu, Otilia Patrascu, Isabela Iacupovici, Alin Teglas. (M.A.)