Mii de romani care se pregateau sa plece in Italia s-au razgandit sI au luat-o spre Spania, in ultimele saptamani, comenteaza cotidianul iberic El Mundo. Conform cifrelor oficiale, in Spania erau, la sfarsitul lui 2006, 211.000 de rezidenti de nation
Mii de romani care se pregateau sa plece in Italia s-au razgandit sI au luat-o spre Spania, in ultimele saptamani, comenteaza cotidianul iberic El Mundo. Conform cifrelor oficiale, in Spania erau, la sfarsitul lui 2006, 211.000 de rezidenti de nationalitate romana, iar acum sunt 505.000. Daca s-ar aduna toti, ar forma al doilea oras, ca populatie, dupa Bucuresti - spun ziaristii spanioli. Asociatiile romanilor din Spania afirma insa ca, in realitate, comunitatea romaneasca din aceasta tara este mult mai mare, dar ca Guvernul evita sa dea cifrele adevarate pentru a nu crea panica. Potrivit lui Daniel Ionita, presedintele Asociatiei Romanesti din Castellon, numarul romanilor din Spania depaseste cifra de un milion. In ultimele saptamani, sustin ziaristii spanioli, zeci de autobuze pline cu romani care planuisera, initial, sa mearga in Italia, au sosit in Spania, unde s-au indreptat spre zonele Cataluña, Aragón, Levante sau Castilla-La Mancha. Romanii ar fi facut aceasta alegere speriati de decretul-lege privind expulzarea cetatenilor comunitari, adoptat de Guvernul Prodi. Potrivit El Mundo, decretul si toate discutiile create in jurul lui au creat un fel de "bariera" in mintile romanilor, care au renuntat la ideea de a pleca in Italia si s-au indreptat catre Spania.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.