CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Nu e bun in post
Produsul nu poate fi consumat in post, pentru ca are in compozitie si galbenus de ou. In rest, este interzis celor sensibili.


Cocteil original Nordika cu somon afuma
CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Nu e bun in post
Produsul nu poate fi consumat in post, pentru ca are in compozitie si galbenus de ou. In rest, este interzis celor sensibili.


Cocteil original Nordika cu somon afumat are o lista lunga de ingrediente: "File somon afumat min 20%, castraveti max 10%, marar, ulei vegetal, apa, sirop de glucoza-fructoza, amidon grau, zahar, sare, galbenus de ou, boabe de mustar, otet, condimente, amidon modificat de porumb (unul dintre E 1404, E 1440, E 1420, E 1442), arome naturale, antioxidant: acid citric E330, stabilizatori: guma de guar E412, conservant: sorbat de potasiu e 202". Informatiile nutritionale pentru 100 g specifica: valoarea energetica 372,4 kcal, proteine: 5,2 g, lipide 36,4 g, glucide 6 g.


ANALIZÅ. Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, ne precizeaza: "Somonul este o sursa buna de proteine cu valoare biologica ridicata,  dar si de grasimi sanatoase, in special acizi grasi omega 3 cu lantul lung (EPA, DHA)". Din pacate, acesta este acompaniat de o serie de ingrediente inalt prelucrate: zahar, sirop de glucoza-fructoza, dar si de aditivi alimentari care scad valoarea biologica. Reamintim ca zaharurile rafinate au un index glicemic foarte ridicat periculos pentru pancreasul endocrin.  Conservantul sintetic, E 202, in unele cazuri poate provoca alergii sau crize de astm. Produsul nu poate fi consumat in zilele de post in care este dezlegare la peste, deoarece contine galbenus de ou.

Cocteilul de somon nu este indicat persoanelor supraponderale si obeze, diabeticilor si persoanelor cu sensibilitate la unii dintre aditivii continuti.  




Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.