Conducta Nabucco, cu o lungime de 3.300 de kilometri, va transporta gaze naturale provenind din Orientul Mijlociu si Asia Centrala prin Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, de aici urmand sa se uneasca cu sistemul european de transport al g
Conducta Nabucco, cu o lungime de 3.300 de kilometri, va transporta gaze naturale provenind din Orientul Mijlociu si Asia Centrala prin Turcia, Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria, de aici urmand sa se uneasca cu sistemul european de transport al gazelor naturale.
Membrii actuali ai consortiului sunt OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgargaz (Bulgaria) si Botas (Turcia). Acestia au inceput cu mai mult timp in urma cautarea unui al saselea partener occidental pentru Nabucco, proiect pentru care si-au exprimat interesul atat RWE, cat si Gaz de France. Potrivit cotidianului german, participarea Gaz de France la consortiul Nabucco a fost blocata de preferinta partenerului turc pentru integrarea RWE in consortiu, in defavorarea companiei franceze. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.