Rata somajului in randul tinerilor sub 25 de ani a fost, in octombrie, in Romania, de 20,7% se arata intr-un comunicat Eurostat. In topul tarilor europene cu cea mai mare rata a somajului, tara noastra a fost devansata doar de greci, cu 22,9%. Pe lo
Rata somajului in randul tinerilor sub 25 de ani a fost, in octombrie, in Romania, de 20,7% se arata intr-un comunicat Eurostat. In topul tarilor europene cu cea mai mare rata a somajului, tara noastra a fost devansata doar de greci, cu 22,9%. Pe locul al treilea s-a plasat Franta, a carei rata de somaj a atins 19,3%. Cei mai putini someri sub 25 de ani au fost in Olanda, Danemarca si Austria. Totodata, in 23 de state membre s-a inregistrat o scadere a ratei somajului de-a lungul anului, in timp ce in patru dintre ele rata somajului a crescut. Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in Polonia, de la 12,6% la 8,8%, si in Republica Ceha, de la 6,7% la 5%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.