A doua zi dupa tragerea la sorti care a trimis Romania intr-o "grupa a mortii" la Euro 2008, alaturi de Franta, Italia si Olanda, a adus noi comentarii, multe dintre ele laudative la adresa echipei lui Victor Piturca. Mai intai, Mircea Lucescu a fost
A doua zi dupa tragerea la sorti care a trimis Romania intr-o "grupa a mortii" la Euro 2008, alaturi de Franta, Italia si Olanda, a adus noi comentarii, multe dintre ele laudative la adresa echipei lui Victor Piturca. Mai intai, Mircea Lucescu a fost chestionat de site-ul datasport.it, avertizandu-i pe italieni ca nu vor avea viata usoara in fata "tricolorilor". "Romania este o echipa tanara, dar in crestere. Are doi piloni importanti, Chivu si Mutu, care aduc experienta si carisma. Este o formatie care vine dintr-un campionat care a crescut foarte mult si are multi jucatori tineri. In aceasta grupa nu sunt favorti. Multi jucatori din cele patru echipe evolueaza in Italia si vor aduce cu ei spiritul din Serie A", a afirmat Lucescu, care i-a facut o caracterizare elogioasa si selectionerului Piturca. Tot ieri, la revenirea de la Lucerna, unde a avut loc tragerea la sorti, Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, a povestit ca Van Basten, selectionerul Olandei, nu era prea multumit ca va infrunta din nou Romania, dupa ce a pierdut patru puncte in preliminarii, motiv pentru care l-a intrebat pe Piti "Cat mai avem de gand sa picam in aceeasi grupa?" O reactie simpatica dupa tragere a avut Ruud Van Nistelrooy (foto), atacantul olandez de la Real Madrid, care i-a trimis un mesaj simplu, dar elocvent coechipierului sau de la club, italianul Fabio Cannavaro. "Mi-a scris simplu in italiana... Mamma mia", a dezvaluit capitanul campioanei mondiale. Altfel, presa din Franta si din Italia apreciaza ca Romania este un adversar care trebuie tratat cu respect, mai ales ca a castigat o grupa preliminara cu Olanda, desemnandu-i pe Mutu si Chivu printre jucatorii de urmarit la Euro. Spaniolii isi fac si ei calcule, fiindca daca merg in sferturi, vor intalni o echipa calificata din grupa "tricolorilor". "Romania a fost marea ghinionista a acestei trageri la sorti. Acum este Cenusareasa grupei C, dar campania sa anterioara ne interzice sa o consideram eliminata inainte de inceperea competitiei: s-a calificat devansand Olanda si inregistrand o singura infrangere, in Bulgaria", a avertizat AS. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.