Liberalii si-au aminat, ieri, strategic sedinta Biroului Permanent Central, care de obicei se desfasura dimineata, pentru a afla deciziile luate anterior de conducerea PSD. Astfel, luni seara liderii PNL au rasuflat usurati cind PSD a anuntat ca nu intentioneaza sa intre la guvernare. Subiectul relatiei cu social-democratii a fost in aceasta situatie discutat fugitiv si s-a ajuns la concluzia ca vor exista "doar negocieri punctuale pe o serie de legi in Parlament".

Tot ieri seara s-a facut o analiza preliminara a rezultatelor obtinute de partid la alegerile pentru Parlamentul European. "S-a decis ca in cadrul Delegatiei Permanente care va avea loc lunea viitoare sa se faca o analiza mai amanuntita in filialele care au obtinut rezultate mai slabe. Nu este vorba de decapitarea presedintelui de filiala sau a biroului judetean. Va fi analizat cum au actionat fiecare echipa electorala din cadrul unei filiale cu rezultate slabe, care a fost gradul de implicare al responsabililor de echipe. Nu poti condamna o filiala intreaga pentru faptul ca una sau doua dintre echipele componente a avut o activitate slaba. Responsabilii respectivelore chipe vor fi inlocuiti din biroul judetean", ne-a precizat unul dintre fruntasii PNL, deputatul Mihai Voicu.

Pe ordinea de zi a conducerii liberale s-a aflat si numirea de catre presedintele Basescu a lui Razvan Ungureanu in postul de director al SIE. S-a decis ca atit in comisia de specialitate, cit si in plen, Ungureanu sa primeasca voturi favorabile de la parlamentarii PNL.