Piata de leasing operational din Romania inregistreaza o crestere continua. Reprezentantii companiei Sixt New Kopel estimeaza cel putin o dublare a valorii in 2008. Acestia indicau la inceputul anului o dublare a cererii pe acest segment in 2007, la
Piata de leasing operational din Romania inregistreaza o crestere continua. Reprezentantii companiei Sixt New Kopel estimeaza cel putin o dublare a valorii in 2008. Acestia indicau la inceputul anului o dublare a cererii pe acest segment in 2007, la nivelul intregii piete, comparativ cu valoarea de 75-100 de milioane de euro inregistrata anul trecut. "Sunt foarte increzator ca piata romaneasca de leasing operational va pastra acelasi trend ascendent si in anii urmatori", a declarat Dudy Perry, CEO Sixt New Kopel.
Piata europeana de leasing operational pentru masinile destinate companiilor s-a ridicat anul trecut la circa 23,5 milioane de masini, cea mai mare parte revenind Belgiei, Frantei, Germaniei, Italiei, Olandei, Spaniei si Marii Britanii, cu aproximativ 15 milioane de masini, potrivit unui analize citate in comunicat.
Pietele emergente, respectiv Romania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Turcia si Ucraina, au incheiat contracte de leasing operational pentru 4,8 milioane de masini, in timp ce pietelor est-europene (Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia) le-au revenit 1,8 milioane de unitati.
In 2006, rata de penetrare a leasingului operational a fost de 23% in Europa, iar in cazul celor sapte piete mari a ajuns la circa 35% din numarul de masini noi.
Penetrarea leasingului operational a atins 2,4% pe pietele emergente, estimandu-se ca rata anuala de crestere a acestui segment va fi de aproximativ 19%, iar piata masinilor destinate companiilor din zonele emergente va creste cu 52% pana in 2011.Afaceri mai mari pentru Sixt New KopelCompania de leasing operational Sixt New Kopel intentioneaza sa-si dubleze in acest an cifra de afaceri fata de rezultatul din 2006, o crestere similara fiind asteptata si pentru 2008, cand estimeaza ca va ajunge la cel putin 6.000 de contracte semnate.
Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 6,5 milioane lei (1,84 milioane euro), potrivit datelor Ministerului Economiei si Finantelor.
"Suntem decisi sa ne dezvoltam in continuare afacerile in Romania, intentionam sa crestem proportional investitiile companiei pana la sfarsitul lui 2008", a spus Dudy Perry.
De la inceputul anului, firma a incheiat contracte de leasing operational pentru peste 4.000 de masini, cu o valoare totala de circa 40 de milioane de euro, nivel estimat initial pentru intregul an.
In 2006, compania a semnat 3.000 de contracte, care au cumulat circa 25 de milioane de euro.
Pe segmentul de inchiriere de masini, Sixt New Kopel detine o cota de 30% in Romania, potrivit datelor proprii, si estimeaza ca-si va dubla numarul de clienti pana la sfarsitul anului, comparativ cu 2006.
New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, a intrat pe piata romaneasca in anul 2005 prin preluarea firmei Union Motors, iar in luna mai a anului trecut a achizitionat licenta pentru Romania a companiei Sixt, una dintre cele mai mari firme germane specializate in servicii de inchiriere de autovehicule.
Firma are birouri in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Sibiu si Brasov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.