Dupa ce s-au „fript“ cu Tariceanu, democratii privesc cu rezerve o alta alianta preelectorala cu partidul lui Theodor Stolojan. Liderul democrat Emil Boc a recunoscut, ieri, ca in PD exista pareri impartite referitoare la viitorul colabo
Dupa ce s-au „fript“ cu Tariceanu, democratii privesc cu rezerve o alta alianta preelectorala cu partidul lui Theodor Stolojan. Liderul democrat Emil Boc a recunoscut, ieri, ca in PD exista pareri impartite referitoare la viitorul colaborarii dintre cele doua partide si ca nu s-a conturat inca o pozitie unitara.

„Vremea aliantelor pre-electorale a trecut... PNL si Tariceanu au discreditat ideea de alianta si, de aceea, este putin probabil sa mai optam pentru o asemenea varianta cu PLD“, a aratat Boc, precizand ca in urmatoarea perioada vor avea loc discutii intense cu liberal-democratii pentru a vedea ce formula de colaborare se prefigureaza. Boc nu a exclus ipoteza avansata de secretarul general al PD, Vasile Blaga, privind constituirea alaturi de PLD a unui mare partid popular de centru-dreapta cu lider democrat, dar a precizat ca deocamdata e prematur sa avanseze o pozitie publica referitoare la soarta colaborarii dintre cele doua partide. Cu toate acestea, Theodor Stolojan nu e adeptul unei fuziuni care sa-i stearga partidul de pe scena politica la un an de la infiintare.

P SD, exclus de la negocieri
Boc a tinut sa dea asigurari ca intre PD si PSD exista foarte multe puncte comune, dar a exclus speculatiile din ultima vreme referitoare la demararea unor negocieri pentru o viitoare intrare la guvernare cu partidul lui Mircea Geoana. „PD nu are nici un fel de negocieri cu PSD nici pentru formarea unei alte majoritati parlamentare, nici pentru vreo formula de guvernare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.