Finicredito, subsidiara a grupului financiar portughez Finibanco, si-a deschis in Romania o sucursala inregistrata in registrul institutiilor de credit din 28 noiembrie, care este a 11-a sucursala a unei banci dintr-un alt stat membru al Uniunii Euro
Finicredito, subsidiara a grupului financiar portughez Finibanco, si-a deschis in Romania o sucursala inregistrata in registrul institutiilor de credit din 28 noiembrie, care este a 11-a sucursala a unei banci dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene deschisa pe piata romaneasca, potrivit Bancii Nationale Romane. Institutia are sediul in Voluntari, judetul Ilfov, iar din 19 noiembrie si-a putut incepe activitatea.
Finicredito are statut de sucursala a unei institutii de credit din alte tari membre ale UE si este a 11-a de acest fel inregistrata in Romania, fiind specializata in acordarea de credite pentru achizitia de bunuri si servicii de la furnizori. Grupul Finibanco ofera servicii bancare traditionale, de investitii si de administrare de active.
Astfel, dupa primele noua luni din 2007, avea active totale de 2,7 mld. euro, o retea de 142 de unitati si afisase un profit consolidat de 18,4 mil. euro. O alta sucursala bancara care si-a inceput ieri operatiunile pe piata romaneasca este Blom Bank France Paris Sucursala Romania, preluand activitatea Blom Bank Egypt S.A.E. Egypt Sucursala Romania.
Institutia de credit, inregistrata ca sucursala a unei banci din UE, opereaza prin doua unitati situate in Bucuresti si cate una in Constanta, Brasov si Cluj-Napoca, urmand ca in curand sa se deschida inca o unitate in Bucuresti, se arata intr-un anunt al bancii.
Blom Bank France Paris Sucursala Romania si Blom Bank Egypt S.A.E. Egypt Sucursala Romania fac parte din grupul libanez Blom. Blom Bank France, controlata in totalitate de Blom Bank, asigura cu precadere servicii de private si investment banking.
Dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, pentru a deschide o astfel de sucursala este nevoie doar de o simpla notificare facuta catre BNR prin intermediul bancii centrale din tara de origine, conform legislatiei in vigoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.