Celebrul violonist Nigel Kennedy va reveni in Romania pentru a sustine, pe 17 decembrie, un concert privat la Ateneul Roman, se arata pe site-ul organizatorilor, Fundatia Phoenix, preluat de Mediafax. Nigel Kennedy, "copilul teribil al viorii", celeb
Celebrul violonist Nigel Kennedy va reveni in Romania pentru a sustine, pe 17 decembrie, un concert privat la Ateneul Roman, se arata pe site-ul organizatorilor, Fundatia Phoenix, preluat de Mediafax. Nigel Kennedy, "copilul teribil al viorii", celebru pentru nonconformismul sau, a mai concertat in Romania in 2005, in cadrul Festivalului International George Enescu. CV-ul impresionant al celebrului violonist incepe prin onoarea de a fi elevul lui Yehudi Menuhin si continua prin studiul la un colegiu renumit ca Juilliard din New York, sub indrumarea profesoarei Dorothy DeLay. N. Kennedy este unul dintre cei mai bine vanduti instrumentisti de muzica clasica, deoarece este un adept al amestecului de stiluri si nu se sfieste sa flirteze cu muzica pop si jazz. Violonistul a jucat un rol foarte important in popularizarea muzicii clasice, in special in randul celor tineri, chiar daca si-a atras si unele critici din cauza acestei abordari a muzicii clasice. Avand in vedere iubirea lui pentru noutate si provocare, in ultima perioada abordeaza un alt gen de muzica, si anume jazz-ul polonez. Pe langa inregistrarile sale de muzica clasica, muzicianul este recunoscut pentru momentele sale de improvizatie din concerte, prin care reda pe scena o traire intensa si reala. De asemenea, abordarea in stil Jimi Hendrix a concertelor de vioara ale lui Beethoven prezinta o nota de originalitate. In 1999, Sony Classical a lansat o inregistrare intitulata "The Kennedy Experience", care prezinta aceste improvizatii pe muzica lui Jimi Hendrix. In 2000, Kennedy s-a alaturat formatiei rock The Who pentru un concert la Royal Albert Hall.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.