Departamentul National Anticoruptie a reluat actiunea de hartuire fata de comisarul sef Toma Rus, adjunctul sefului Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Daca la sfarsitul saptamanii lucrurile pareau ca intra pe calea norm
Departamentul National Anticoruptie a reluat actiunea de hartuire fata de comisarul sef Toma Rus, adjunctul sefului Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Daca la sfarsitul saptamanii lucrurile pareau ca intra pe calea normalitatii in dosarul Toma Rus, acum, acestea au capatat o alta turnura. In vreme ce seful DNA Cluj a infirmat punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Toma Rus, ieri, prin decizia adjunctului sefului DNA, Mircea Zarie, infirmarea a fost... infirmata.

Avocatul Gheorghita Mateut, aparatorul lui Toma Rus, a declarat, ieri, pentru „Gardianul“, ca a aflat ca ordonanta data joia trecuta de Crin Bologa, seful DNA Cluj, prin care s-a infirmat masura de punere in miscare a actiunii penale luata de procurorul Florin Maghiar impotriva politistului a fost anulata de adjunctul sefului DNA, Mircea Zarie. „Este o prostie. Este nelegal“, a comentat Mateut. El a spus ca asteapta sa i se comunice oficial decizia si, in functie de motivarea acesteia, va analiza cum va actiona in continuare. „Vom apela in mod cert la instanta pentru anularea punerii in miscare a urmariri i penale, dar asteptam raspunsul oficial al DNA“, a spus Mateut. Biroul de presa al IGPR a confirmat faptul ca fata de Toma Rus este pusa din nou in miscare actiunea penala, precizand ca IGPR a fost obligata, conform legii, sa-l puna la dispozitie pana al finalizarea anchetei. Contactat telefonic, comisarul sef Toma Rus a refuzat sa comenteze ultima decizie luata fata de el de DNA.

Razbunarea grupului din jurul trustului 'Gazeta>>
Precizam ca Toma Rus a fost anuntat, in 2 noiembrie, ca a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru trafic de influenta si infractiuni conexe. O saptamana mai tarziu, cand acesta se afla in misiune in Italia, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale, fiind readus in tara. El insa a contestat decizia, iar conducerea DNA Cluj a decis ca masura luata de procurorul Florin Maghiar nu a fost in temeiul legii. Gheorghita Mateut a aratat ca in dosarul cu Toma Rus inregistrat in 2006 faptele care sunt vizate sunt in opinia sa de natura comerciala si nu au nicio legatura cu politistul. „Gardianul“a demonstrat in editia de ieri ca toata actiunea declansata de DNA Cluj fata de Toma Rus nu este altceva decat o razbunare a celor grupati in trustul „Gazeta“, deoarece politistul a fost unul dintre cei care au actionat pentru anihilarea grupului infractional condus de Liviu Man. De altfel, dosarul in cazul lui Toma Rus a aparut la scurt timp dupa demararea cercetarilor in cazul „Gazeta“. Tot la DNA Cluj se afla un dosar penal in care alti trei politisti de la BCCOA Cluj, care l-au cercetat pe Liviu Man si pe locotenentii sai, sunt cercetati pentru fapte de coruptie.

Alte dovezi ale prieteniei dintre Ioan Otel si procurorul Maghiar
'Gardianul>> continua astazi seria dezvaluirilor legate de modul in care cei din lotul „Gazeta“ incearca sa se razbune pe anchetatorul lor. O alta convorbire telefonica arata prietenia dintre ziaristul Ioan Otel din trustul Gazeta si procurorul Florin Maghiar. Mai mult, dupa retinerea capilor trustului, mai multi ziaristi au dat declaratii referitoare la aceste legaturi. Mai jos avem o transcriere a declaratiei lui Adrian Avarvarei, invinuit si el in acelasi dosar, din care rezulta acelasi lucru.
„Florin Maghiar: Da, Nelu.

Otel Ioan: Toata stima. Salut. No, ce zici astazi te pot vedea?
F.M.: Da, uite, hai sa stabilim de acum o ora. Ii 12, pe la ora 1 poti trece pe la mine?
O.I.: Pai atuncea te sun eu... Hai ca incerc sa trec eu pe la tine atuncea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.