Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca prin fuziunea PD si PLD presedintele Traian Basescu a aplicat principiul a€žeu te-am facut, eu te omor" in relatia cu PD, presedintele de facto al noii formatiuni fiind Theo
 Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca prin fuziunea PD si PLD presedintele Traian Basescu a aplicat principiul a€žeu te-am facut, eu te omor" in relatia cu PD, presedintele de facto al noii formatiuni fiind Theodor Stolojan.

Geoana a afirmat ca fuziunea dintre PD si PLD este o miscare castigatoare pentru Theodor Stolojan, acesta fiind noul a€žlider de facto" al PDL, iar a€ždomnia" lui Emil Boc la conducerea PD a luat sfarsit odata cu anuntarea fuziunii.

a€žCred ca presedintele Basescu a aplicat principiul «eu te-am facut, eu te omor in relatia cu PD»", a adaugat el.

Geoana a apreciat ca presedintele a impus fuziunea dintre cele doua partide a€žpeste vointa unor lideri marcanti" ai PD, precum Vasile Blaga si Adriean Videanu. El a mai spus ca acestia a€žnici macar nu au fost consultati" cu privire la decizia asupra fuziunii, fapt care ar arata ca noua formatiune a€žse naste cu forcepsul si va avea parte de foarte multe tensiuni".

Liderul social-democrat a afirmat ca, pentru PSD, fuziunea PD-PLD este o a€žveste buna", intrucat a€žviata politica se simplifica".

a€žPresedintele a inteles la votul din 25 noiembrie ca nu poate crea un mega-partid care sa domine scena politica romaneasca si se multumeste cu un partid care sa il sprijine la alegerile prezidentiale din 2009. Ne indreptam cu pasi repezi spre un sistem similar cu cel alte tari europene, cu un conglomerat de partide pe dreapta, un partid mare pe stanga, PSD, si probabil mai multe partide-balama, PLD sau eventual UDMR. Este o veste buna pentru pesedisti si ii multumim lui Traian Basescu pentru aceasta mutare inspirata pe scena politica romaneasca", a declarat Geoana.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.