Comisia de Aparare din Camera Deputatilor a dat crezare, in unanimitate, motivelor invocate de ministrul Cristian David pentru justificarea urmaririi consilierului sau, procurorul Marian Sintion.


Ministrul a tipat ca din gura de sar
Comisia de Aparare din Camera Deputatilor a dat crezare, in unanimitate, motivelor invocate de ministrul Cristian David pentru justificarea urmaririi consilierului sau, procurorul Marian Sintion.


Ministrul a tipat ca din gura de sarpe ca gestul de politie politica surprins in flagrant de Jurnalul National este "legal". Dar Cristian David n-a mai pomenit nimic de "razmerita" pe care o inventase la nivelul serviciului secret al Internelor acum o luna, imediat dupa filaj. A spus atunci si la "Marius Tuca Show" si la BBC ca Marian Sintion a fost o victima a scenariului unor membri ai DGIPI de la nivelul 2 si 3. Mai mult, la BBC, Cristian David isi argumenta teoria complotului: "Nu exista nici un motiv real pentru ca el sa fie supravegheat. Toata povestea aceasta este cusuta cu ata alba". Dar ieri ministrul s-a sucit.


EXPLICATIE PUERILÃ…. "Actiunea a fost una desfasurata in concordanta cu normele interne, cadrul legal existent si nu sunt din acest punct de vedere nici un fel de dubii. Motivele filajului tin de asigurarea protectiei interne. Sintion era angajatul Serviciului de informatii si in aceasta calitate avand drepturi si obligatii", a sustinut previzibil David in fata deputatilor. "In anumite situatii, Serviciul poate dispune masuri care sa asigure protectia interna atat la nivel individual, cat si la nivel informativ si institutional. Protectia interna nu presupune o informare prealabila si nu este o masura pe care am dispus-o eu, ci Directia de protectie interna", a intarit ministrul. Apoteotic si in contradictie cu declaratiile anterioare, Cristian David a subliniat ca "motivele care au stat la baza filajului au fost temeinice la momentul respectiv".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.