Societatea civila a mijit in creierul unor absolventi de facultati marxiste  ca o oportunitate de a pleca pe gratis la burse in Occident si America. GDS este prima instanta care isi propune, inca din ianuarie 1990, sa constituie nucleul societa
Societatea civila a mijit in creierul unor absolventi de facultati marxiste ca o oportunitate de a pleca pe gratis la burse in Occident si America. GDS este prima instanta care isi propune, inca din ianuarie 1990, sa constituie nucleul societatii civile, adica sa formeze prima garnitura de tren cu bursieri de dupa revolutia din decembrie '89, pentru garile societatii de consum. Protagonistii GDS au ramas fie eterni masteri sau doctoranzi, in general rupti de realitatile romånesti, fie au devenit cei dintåi activisti care tradeaza episodic grupul, pentru cea mai batråna curva din lume, politica. O parte dintre membrii GDS continua sa faca un bizar spagat intre putere, unde presteaza fel si fel de servicii, si presa afiliata societatii civile, unde emit o sumedenie de judecati, prin care pun la zid acele partide, cu care nu simpatizeaza sau din care n-au apucat sa faca parte. Derapajele civile ale lui Andrei Plesu, membru fondator al GDS, sunt simptomatice. A prestat ca ministru al culturii, la invitatia noii puteri constituite in Romånia, FSN. A fost ministrul afacerilor externe, la rugamintea PD, membru in CNSAS, la pro punerea PD si consilier prezidential pentru relatii internationale, la chemarea lui Traian Basescu. Astazi, Plesu il cauta pe Dumnezeu si preda filozofia religiei la Facultatea de Filozofie a Universitatii din Bucuresti.

***


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.